Diari Més

Castells

El Concurs de Castells recupera el format de tres jornades i 42 colles

Les entrades es posaran a la venda el 27 de juliol a les deu del matí

La Tàrraco Arena Plaça plena de gom a gom minuts abans de l'inici del Concurs de Castells de Tarragona

Ni temporada ni Concurs de Castells: la pandèmia deixa les colles en blanc i amb una perspectiva de represa incertaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Concurs de Castells recupera enguany el format de tres jornades i 42 colles, després de la suspensió de l'edició del 2020 per la covid-19. El certamen se celebrarà el 25 de setembre a Torredembarra i l'1 i 2 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona, en una edició que vol ser «un retrobament» de les colles, segons ha explicat la consellera de Cultura de Tarragona, Inés Solé.

A nivell tècnic s'han introduït dues novetats: les estructures múltiples -de 5, 7 i 9- podran acumular més d'una penalització, i s'acceptarà l'aleta a l'antiga als pilars. Pel què fa a la taula de puntuacions, es respectarà la que es va aprovar per a l'any 2020. A més, es mantindran les taules de premis i les subvencions per desplaçaments.

Les 42 colles actuaran repartides entre els tres dies. Així, el 25 de setembre a Torredembarra hi haurà dotze entitats, divuit l'1 d'octubre a la TAP i les dotze més ben classificades ho faran el 2 d'octubre, també a la TAP.

Per classificar-se, l'organització agafarà les cinc millors diades de cada colla en el període comprès entre l'1 de setembre del 2019 i el 31 d'agost de 2022, entenent que els anys 2020 i 2021 han estat d'aturada pel món casteller per la pandèmia.

Les entrades es posaran a la venda el 27 de juliol a les deu del matí, a un preu de 6 euros el dissabte, mentre que diumenge costaran 15 euros a la graderia i 12 euros al pis superior. L'aforament serà de 4.740 persones. El pressupost del certamen és de 480.000 euros.

Inés Solé ha apuntat que «serà el Concurs de les emocions» i que volen posar l'èmfasi més en el fet del retrobament a plaça que no pas en el nivell de les construccions. «Volem estar al costat de les colles, que tothom se senti a gust i que no hi hagi una pressió afegida», ha manifestat.

tracking