Diari Més

Judicial

El 'pistoler de Tarragona', afectat d'una lesió medul·lar, reclama l'eutanàsia

Marin Eugen Sabau va disparar contra els seus excompanys a les oficines de Securitas a la plaça de la Mitja Lluna

Aquesta és la imatge amb què hauria amenaçat els seus excompanys de feina.

L'autor del tiroteig a Securitas hauria amenaçat els seus excompanys mostrant les armes que teniaADN Sindical

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veí d'Alcover, d'origen romanès,MarinEugenSabau, que el desembre de 2021 va disparar contra els seus excompanys a les oficines deSecuritasa Tarragona, ha demanat la mort assistida, segons que ha avançat la Cadena Ser Catalunya.

Sabau, de46anys, està ingressat, complint condemna, a l'hospital penitenciari de Terrassa i pateix una lesiómedul·lardes que va ser abatut pels Mossos d'Esquadra durant la seva fugida després d'atacar els seus excompanys.

Segons ha explicat l'emissora, la petició de l'eutanàsia té l'aval del metge de Sabau, conegut com 'el pistoler de Tarragona' i la petició s'ha formalitzat al jutjat d'instrucció número 5 de Tarragona, que és el que està investigant-lo per mitja desena d'intents d'homicidi, tinença d'armes i atemptat.

MarinEugenSabau es va fer una «lesiómedul·larincompleta» quan l'equip els Mossos d'Esquadra van aconseguir detenir-lo a la masia abandonada on s'havia amagat, disparant-lo als braços i les cames. Segons hanafirmatdes de la Cadena Ser, després de la detenció, els metges van amputar-li una cama i la lesiómedul·larque pateixli provoca actualment «unaimportantdependència i dolor neuropàtic».

També segons l'emissora, algunes de les acusacions, que representen a diverses de les víctimes de l'atac de Sabau, demanaran que es paralitzi el procés d'autorització de l'eutanàsia.

tracking