Diari Més

Política

«Volem atraure visitants a Tarragona més enllà de la temporada d'estiu»

José Luis Martín vol millorar Tarragona mitjançant la inversió de recursos en turisme, cultura i sanitat

El portaveu del PP de Tarragona vol repetir com a cap de llista en les eleccions de 2023.

«Volem atraure visitants a Tarragona més enllà de la temporada d'estiu»Roger Freixa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

— Encara no se sap qui serà el candidat a l'alcaldia del Partit Popular, però ja va dir que li agradaria repetir. — La política municipal és el que més m'agrada, així que seguiré treballant fins a l'últim dia de mandat per intentar solucionar el problema que té actualment Tarragona, que és un govern desastrós, possiblement el pitjor de les últimes dècades. Nosaltres presentem un bon projecte per a les municipals per acabar amb aquesta decadència del mandat de l'actual alcalde, Pau Ricomà.

— Dos dels objectius són el turisme i la cultura.

— Intentem fer propostes per millorar el turisme, la cultura, la sanitat, la seguretat ciutadana... Temes que creiem que són cabdals per a la ciutat. Nosaltres, per exemple, des de la conselleria de Turisme durant l'anterior legislatura, vam aconseguir augmentar un 70% el pressupost. I Ricomà, el primer que va fer, va ser reduir-lo. A més d'aquesta reducció, i a les portes d'una temporada turística, permet que el Patronat menyspreï 300.000 euros, que es podrien invertir en una campanya de promoció o alguna activitat. És molt greu perquè evidencia la manca de projecte turístic.

— Tenen en ment algunes propostes específiques en relació al turisme?

— Volem tornar al que es va fer en el mandat anterior: augmentar el pressupost i potenciar la ciutat per intentar, sobretot, augmentar la xifra de visitants. Volem desestacionalitzar el turisme, la qual cosa ja es va començar a fer durant l'anterior legislatura, quan ja vam veure visitants més enllà d'estiu. També farem campanyes de promoció. Hem vist, després de la pandèmia, altres ciutats i municipis que feien campanyes de promoció, mentre nosaltres ens quedàvem esperant que vinguessin els visitants. Oblidem que som l'única capital Patrimoni de la Humanitat de Catalunya i hem de seguir potenciant-ho. Una bona manera és vinculant la gestió de Patrimoni i Turisme, que creiem que és important per a la promoció de Tarragona.

— Un dels grans debats en els últims temps és la compatibilitat de turisme i medi ambient. Poden conviure?

— Poden conviure perfectament. Tarragona és lluny de tenir un problema de turisme, com alguns partits turismofòbics pretenen alentar. Fins i tot es va començar a parlar de l'augment de creuers, però nosaltres, des del Patronat, vam encarregar un estudi sobre el seu impacte, i deia que encara podia incrementar-se el tràfic que la ciutat pot absorbir. A més, apostem per un turisme de qualitat, que és el que hem d'impulsar, a diferència del govern de Ricomà, que pretenia, en un primer moment, per exemple, crear l'alberg més gran de Catalunya a la Ciutat de Repòs, amb habitacions de 10 a 15 euros. Considerem que aquest no és el model que ha de tenir la ciutat. Estem a favor del turisme que es pot donar a albergs, però abans hem d'apostar per un turisme de qualitat, més que de quantitat, i és compatible amb cuidar el medi ambient.

— Creu que Tarragona també pot millorar en l'àmbit sanitari?

— És evident que Tarragona va perdre la seva capitalitat sanitària quan es va apostar per un hospital a Reus, ja que s'hauria d'haver reformat l'hospital Joan XXIII, que ha de ser l'hospital de referència a la província. És una mica lamentable que després d'una pandèmia, després de 3 anys com a alcalde, Ricomà acudeixi per primera vegada a l'hospital Joan XXIII. La nova UCI, que em sembla una inversió perfecta, ha costat uns 7 milions d'euros sobre un pressupost de renovació de l'hospital de més de 100 milions. És menys d'un 10%. La Generalitat és del mateix partit que l'alcalde, així que hauria d'influir una mica més en el govern perquè Tarragona tingui les inversions que necessita.

tracking