Diari Més

Monument

Publiquen la recerca més completa feta fins al moment sobre la Catedral de Tarragona

El treball tracta de desvetllar la rellevància històrica i artística d'una de les catedrals més interessants d'Espanya

Imatge d'arxiu del claustre.

La Catedral de Tarragona reobrirà les portes el dissabte 4 de juliol als visitantsTwitter @CatedralTGN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Santa Maria la Reial ha publicat la recerca més completa feta fins al moment sobre la Catedral de Tarragona amb noves hipòtesis sobre la conclusió de Santa Tecla, una de les catedrals més interessants d'Espanya.

La Catedral de Tarragona. Arquitectura, discursos visuals i litúrgia (1150-1350) és una obra de recerca i alta divulgació històric-artística i l'últim llibre que se suma a la col·lecció Emblemes del Romànic, segons ha informat aquest dijous la Fundació Santa Maria la Reial.

La publicació és un treball interdisciplinari coordinat pel professor d'Història de l'Art Gerardo Boto Varela en el qual han participat un total de quinze autors.

Aquest treball, el més complet fet fins al moment, «tracta de desvetllar la rellevància històrica i artística d'aquesta excepcional edificació, una de les catedrals medievals més interessants d'Espanya», segons ha destacat Boto.

En aquest sentit, en la publicació, el lector podrà descobrir valors substancials d'aquest monument de la mà dels millors especialistes del moment en l'àmbit temàtic que cadascun d'ells analitza en la monografia.

Entre els autors de la publicació, hi ha membres de l'equip interdisciplinari i internacional TEMPERA (Taller d'Estudis Medievals: Programes, Litúrgia i Arquitectura) i altres especialistes de diferents institucions i universitats, com Marta Serrano, de la Universitat Rovira i Vigili de Tarragona, Xavier Barral, professor les universitats de Rennes i Ca`Foscari de Venècia, Francesca Español, de la Universitat de Barcelona, o Andreu Muñoz Melgar, director del Museu Diocesà tarragoní, entre altres.

L'obra, fruit de molts anys de treball dels diferents investigadors, ofereix noves hipòtesis i ha extret innovadores conclusions sobre la topografia litúrgica, els relats visuals, les epigrafies, el paper dels promotors o les campanyes constructives d'aquesta extraordinària seu.

Per a Pedro Luis Huerta, coordinador de publicacions de la Fundació Santa Maria la Reial, aquesta nova publicació tracta de «posar la Catedral de Santa Tecla en el lloc que li correspon» ja que té un dels claustres més amplis d'Europa i, al moment de la seva concepció, «era molt més gran que qualsevol altra del terç nord peninsular».

tracking