Diari Més

Justícia

Jordi Fortuny és citat a declarar per una denúncia del càmping Las Palmeras

L'empresa gestora acusa el regidor d'un presumpte delicte de prevaricació en el cobrament de l'IBI

La regressió de la platja Llarga pels temporals ha apropat el perímetre de Las Palmeras al mar.

Jordi Fortuny és citat a declarar per una denúncia del càmping Las PalmerasGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Serveis Centrals i Govern Obert, Jordi Fortuny, ha estat citat a declarar el pròxim dimecres 1 de juny per un presumpte delicte de prevaricació. El motiu és la querella interposada per una empresa, C de Barraquer SA, la qual gestiona el càmping Las Palmeras, ubicat a la Platja Llarga de Tarragona. L'empresa considera que se la va perjudicar en el cobrament de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) per la consideració fiscal de les finques com a urbanes en lloc de rústiques. Segons fonts municipals, Fortuny, en exercici de les seves funcions, aprova anualment un padró fiscal que conté prop de 105.000 rebuts, que es confecciona pel departament gestor de l'impost d'acord amb el padró cadastral tramés a l'Ajuntament per la Gerència Territorial del Cadastre.

L'IBI és un impost de gestió compartida entre l'Estat i l'Ajuntament. Correspon a l'Estat, entre altres, fixar la naturalesa fiscal del sòl. D'aquesta manera, el consistori assegura que no té la competència per alterar les dades que conté el padró cadastral.

Fonts municipals asseguren que «en tot moment s'ha procedit amb tota legalitat la tramitació dels impostos». I afegeixen: «L'IBI és un impost on intervé l'Estat fixant el valor cadastral, mentre que l'Ajuntament l'únic que fa és aplicar-lo segons la seva ordenança».

Aquest no és l'únic front obert que té Las Palmeras amb l'Ajuntament, ja que l'empresa va interposar un recurs contenciós-administratiu després que el consistori aturés un projecte de restauració dunar de 500.000 euros per pal·liar els efectes dels temporals a la platja Llarga.

tracking