Diari Més

Societat

Busquen voluntaris per un programa contra la solitud no desitjada a Tarragona i Reus

Des de fa un any i mig es duen a terme dues proves pilot, una d'elles al Casal Cívic de Campclar

Els estafadors s'aprofiten de les persones grans que viuen soles.

ancians, gent gran, anciana, ancià, vellesa, edat avançadaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Drets Socials impulsa el projecte Comunitats contra l'aïllament social a diversos casals de gent gran de Tarragona, Igualada, Reus i Manresa, pels quals busca voluntaris.

Aquest projecte compta amb la implicació dels professionals dels Serveis Socials, del CAP, Atenció a Domicili i Teleassistència, a més dels responsables dels punts Òmnia, cossos de seguretat i bombers, segons ha informat aquest divendres el Departament de Drets Socials en un comunicat.

Els punts Òmnia formen part d'una xarxa que depèn de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat, que usa la tecnologia per millorar i afavorir la inclusió individual i col·lectiva de les persones a la comunitat.

Quan algun d'aquests treballadors públics detecti una persona que viu en una solitud no desitjada passarà la informació al responsable del casal corresponent, que iniciarà el procés d'acollida en el projecte contra l'aïllament.

De fet, des de fa un any i mig es duen a terme dues proves pilot al Casal Cívic i Comunitari Montserrat d'Igualada i al de Campclar, a Tarragona, i ara s'ampliarà als casals de Reus-La Rambla i al de Gent Gran de Manresa.

Segons el Govern, el projecte està dirigit a tota la població però en els casos de gent gran es volen evitar ingressos en residències no desitjats, hospitalitzacions innecessàries i visites recurrents als serveis mèdics.

tracking