Diari Més

Un quiròfan híbrid permet al Joan XXIII combinar cirurgia i radiologia i millorar la seguretat dels pacients

La incorporació d'un angiògraf intraoperatori permet realitzar procediments de cirurgia convencional oberta i procediments radiològics en el mateix quiròfan

Imatge del quiòfan que ha incorporat l'angiògraf per millorar el seu servei.

Un quiròfan híbrid permet al Joan XXIII combinar cirurgia i radiologia i millorar la seguretat dels pacientsICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis de Neurocirurgia i d'Angiologia i Cirurgia Vascular de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona disposen d'un quiròfan híbrid gràcies a la incorporació d'un angiògraf intraoperatori.

D'aquesta manera, el centre disposa del que s'anomena un quiròfan híbrid, on es poden realitzar procediments de cirurgia convencional oberta i, a més, procediments radiològics.

Tant en patologia arterial urgent com en programada, disposar d'un quiròfan híbrid permet fer un abordatge més complet a l'hora de fer tractaments aòrtics i de sistema arterial perifèric, ja que en facilita l'execució. A més, el gran avantatge és que permet realitzar modificacions estratègiques durant el mateix procediment quirúrgic.

En el cas de la cirurgia cranial, comptar amb un angiògraf intraoperatori facilita la planificació quirúrgica, minimitza el risc de complicacions de tipus vascular (isquèmic i hemorràgic).

En cirurgia espinal es requereix la màxima precisió, especialment amb tècniques mínimament invasives. Comptar amb imatges 3D intraoperatòries és clau per assolir aquest objectiu, ja que assegura la correcta implantació protètica.

Pel fet de realitzar els dos procediments (cirurgia convencional oberta i procediments radiològics) en el mateix quiròfan, la disponibilitat de l'anestesista és permanent, cosa que millora el confort i la seguretat del pacient. També es redueix el temps quirúrgic, la dosi de radiació i els requeriments de contrast iodat.

tracking