Diari Més

Obres

L'ampliació del Tanatori de Tarragona començarà la segona quinzena de juny

Amb un pressupost que supera els dos milions d'euros, les obres inclouen la construcció d'un nou forn crematori

El termini d'execució és de tres anys però el solapament de les fases podria reduir-lo fins a dos.

L'ampliació del Tanatori de Tarragona començarà la segona quinzena de junyGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres d'ampliació i adequació del Tanatori municipal de Tarragona començaran la segona quinzena de juny. Després de deixar-les en stand-by durant dos anys per la pandèmia de la covid-19, l'últim trimestre de l'any passat es van iniciar els procediments per endegar els treballs.

El 29 d'abril d'aquest any, el projecte aprovat pel Consell d'Administració de l'Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipal de Tarragona (EMSERFUMT) es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT). A partir d'aleshores, s'estableix un període de 30 dies per a presentar-hi al·legacions.

Així doncs, a finals de maig finalitza aquest termini i ja podrà començar la primera fase de les obres, la que correspon als treballs d'adequació a la normativa ambiental del Tanatori municipal. Segons explica la seva gerent, Clara Viñas, «es començarà per l'adequació del sistema de climatització i ventilació, accessibilitat i protecció contra incendis, entre d'altres qüestions». Aquesta fase té un pressupost de 160.000 euros. En una segona fase es restructurarà la zona interna, el magatzem, la zona de vehicles, els vestidors... «Això ens permetrà la construcció d'un edifici annex amb un forn crematori nou i una sala de cerimònies més petita que s'adapti a actes amb menys aforament», explica Viñas. També està previst ubicar la cafeteria en aquest bloc annex: «El bar farà de connexió entre l'edifici actual i el nou que es construirà», comenta la gerent del Tanatori.

Per altra banda, a la zona d'accés a les instal·lacions s'hi crearà una Sala d'Atenció a Famílies i també s'habilitarà un espai alternatiu per a l'atenció al públic fora d'horaris d'oficina a la planta baixa, ja que la zona d'administració està ubicada a la primera planta.

La reestructuració de les sales de vetlla per a la seva modernització i l'ampliació de la sala de cerimònies actual també estan previstes en aquesta reforma, que s'inclou en el Pla Director d'Obres 2019-2022 del Tanatori de Tarragona i que s'ha hagut de posposar per la pandèmia.

En una darrera fase, es contempla convertir l'actual zona enjardinada tancada al públic en un espai obert en el qual s'hi instal·larà una plataforma de fusta, bancs del mateix material i es mantindran la font central i la palmera. La idea és crear una zona de tranquil·litat on el públic pugui estar-hi i descansar-hi. A més, l'Ajuntament també va aprovar el projecte d'instal·lació d'una planta fotovoltaica per a autoconsum.

El pressupost total dels treballs ascendeix fins als 2.072.000 euros i, tot i que la planificació del Pla Director es va fer a tres anys, Clara Viñas ha aclarit que, «com s'aniran solapant les diferents fases, potser podem acabar les obres en un parell d'anys».

El president de l'EMSERFUMT, Pau Ricomà, ha explicat que «el Tanatori de Tarragona està immers en una reforma constructiva orientada a millorar el servei que presta als ciutadans, així com els espais de treball del personal. El nostre repte és continuar oferint una molt bona qualitat del servei a les famílies i això ho volem acompanyar amb una millora de les instal·lacions».

A més de modernitzar-ne les instal·lacions, les obres de remodelació del Tanatori de Tarragona tenen com a objectiu adaptar-se als nous temps, en què la tendència és que cada cop s'opti més per la incineració i menys per la inhumació.

tracking