Diari Més

Successos

Enxampats 'in fraganti' a Tarragona quan intentaven retirar diners d'una estafa

Els detinguts havien enviat missatges fent-se passar per un familiar al qual suposadament li havien sostret el telèfon mòbil, on demanaven diners

Cal descomfiar dels missatges que ens acaben reclamant dades personals.

Estafadors en el teu mòbil: ni Netflix regala tres mesos ni Mercadora et descompta 500 eurosPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimarts dos homes, de 18 i 19 anys, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa. Els fets van tenir lloc al migdia quan els agents van ser alertats que en una entitat bancària de Tarragona hi havia dos homes que intentaven retirar diners provinents d'una estafa denunciada a Madrid.

En arribar, els mossos van comprovar que en el compte bancari hi havia un ingrés de 1.750 euros provinent d'un traspàs bancari d'una dona que havia estat enganyada per un d'ells dies abans.

Així mateix, també van comprovar que l'acompanyant havia intentat retirar 1.900 euros d'una altra entitat bancària mitjançant el mateix modus operandi.

Els detinguts van enviar aleatòriament missatges massius a través de missatgeria instantània i, fent-se passar per un familiar al qual suposadament li havien sostret el telèfon mòbil, van convèncer les víctimes perquè fessin un ingrés al compte bancari a nom dels detinguts.

Un cop les víctimes van localitzar el familiar van adonar-se'n que havien patit una estafa motiu pel qual van denunciar-ho. Per tot això, els Mossos d'Esquadra van detenir els dos homes per un delicte d'estafa.

Els detinguts van passar ahir a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Fraus cada cop més habituals

La policia sutonòmica recorda que l'àmbit digital és cada vegada més utilitzat pels delinqüents per dur a termes tot tipus de frau. Per aquest motiu, recomanen prendre una sèrie de mesures per evitar ser víctima d'aquest tipus d'estafa.

En cas que un familiar enviï un WhatsApp des d'un mòbil que no és el seu i en el que demana diners amb alguna d'aquestes excuses: ha perdut el mòbil, està a l'estranger o té el telèfon trencat. Cal vigilar, ja que podria ser una estafa.

Abans de fer cap pagament, cal trucar al seu mòbil per comprovar-ho i fer les gestions que calgui per saber que realment és ell. En cas de ser víctima d'una estafa, recomanen denunciar els fets en qualsevol comissaria de policia.

tracking