Diari Més

Mobilitzacions

Salut es compromet a pagar el CAP la Granja de la seva butxaca

Ho farà si no obté els fons europeus que calen

El Síndic va assegurar que «seguirà de ben a prop el cas del centre».

El Síndic de Greuges obre una actuació d'ofici al CAP de La GranjaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut s'ha compromès amb el grup de veïns de Ponent que reclama regularment, des de fa dos anys, l'ampliació del CAP la Granja, a finançar les obres del CAP amb el pressupost ordinari vigent, en cas que no obtingui els fons europeus que ha sol·licitat. En qualsevol cas, es mantenen les seves previsions d'endegar les obres a finals d'aquest mateix any o a començaments del pròxim, i tenir el nou CAP operatiu el 2024.

El col·lectiu veïnal es va reunir fa uns dies amb la gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Dolça Cortasa, la qual els va donar paraula que es respectaria al calendari anunciat en altres ocasions, i que per fer-ho la Generalitat havia demanat fons europeus REACT. Però va afegir que, fins i tot en el cas que aquests diners no arribessin, el govern estava disposat a utilitzar una partida del pressupost actualment vigent per tirar endavant els treballs, de manera que no patissin cap més retard. D'aquesta manera, les obres podrien començar abans que acabés l'any o en els primers mesos de 2023, i el CAP ampliat quedaria completament operatiu l'any 2024.

Fonts del Departament de Salut van confirmar ahir que «per a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, el CAP de la Granja és prioritari», confirmant les afirmacions que Cortasa va fer als veïns. Encara no es disposa d'una xifra tancada del cost de les obres, ja que s'està redactant el projecte, però el pla funcional, que detalla les necessitats de l'edifici, indica que caldran uns 4.400 metres quadrats d'espai per fer front a les necessitats del centre. En l'actualitat, el CAP disposa aproximadament de la meitat d'aquesta extensió, cosa que dificulta la qualitat de la prestació del serveis als usuaris. El fet de no tenir prou lloc perquè les persones es visitin o es facin proves és un dels motius de les mobilitzacions constants, que se succeeixen des de juny de 2020.

El Govern ha optat, en primera instància, per demanar fons REACT, un paquet de mesures europees destinat a ajudar els territoris a enfortir l'Estat del Benestar, blindar els serveis públics i reactivar l'economia.

Avui a les 19 h., com tots els últims dimecres de mes, els veïns han convocat una concentració davant del CAP, on el grup que va anar a parlar amb la gerent de Regió Sanitària els informarà dels nous compromisos, que ara preveuen els fons necessaris per a les obres sigui quin sigui el seu origen i garanteixen que es duguin a terme.

tracking