Diari Més

Seguretat

La Guàrdia Civil debat a Tarragona sobre terrorisme i infraestructures

La demarcació concentra centrals nuclears i grans complexes industrials

Imatge de les jornades sobre terrorisme i infraestructures organitzades per la Guàrdia Civil a Tarragona.

La Guàrdia Civil debat a Tarragona sobre terrorisme i infraestructuresCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha analitzat aquest dimecres el terrorisme en infraestructures en una trobada celebrada a Tarragona, en ser una zona que concentra diverses instal·lacions crítiques, segons informa l'Institut Armat.

La trobada, anomenada 'Anàlisi del fenomen terrorista per a infraestructures estratègiques i crítiques', s'ha celebrat a la Comandància de Tarragona per segon any consecutiu.

Ha consistit en ponències a càrrec en experts en terrorisme de la Unitat Central Especial del Servei d'Informació de la Guàrdia Civil i d'un especialista en desactivació d'explosius del Grup TEDAX de Tarragona.

Aquests ponents han tractat sobre ciberterrorisme, amenaces latents a l'espai de seguretat europeu; precursors, situació de l'amenaça jihadista i amenaces amb explosius en infraestructures estratègiques i crítiques.

També ha comptat amb la ponència “La cara oculta de laglobalització: la renovació de les amenaces a la seguretat interior” a càrrec de l'expert en geoestratègia i catedràtic de Ciències Polítiques a la Universitat de Barcelona, Josep Baqués.

Els objectius de la jornada eren reforçar la formació i coneixements en seguretat i terrorisme, perquè cada infraestructura pugui identificar i respondre davant indicadors associats a conductes terroristes.

Així, cada infraestructura podrà avaluar si la dimensió i els processos de seguretat segueixen sent adequats a l'amenaça canviant del terrorisme.

Tarragona concentra infraestructures crítiques com tres centrals nuclears, el complex petroquímic més potent del sud d'Europa, el port de Tarragona, l'Aeroport de Reus i nombroses instal·lacions turístiques rellevants.

La Guàrdia Civil és la responsable de la vigilància i protecció de diverses d'elles i lidera el Grup de Seguretat Estratègica del Pla d'Emergències Nuclears (PENTA).

tracking