Diari Més

Infraestructures

La Diputació engega les obres de la carretera de Tarragona al Catllar

Costaran 4 milions d'euros i es faran en un termini de 18 mesos, per millorar la seguretat

La carretera del Catllar, ahir a la tarda, on han començat els treballs de millora que ha encarregat la Diputació.

La Diputació engega les obres de la carretera de Tarragona al CatllarGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació ha donat inici a les obres de la carretera de Tarragona a el Catllar. Amb aquesta actuació es millorarà un tram de 4,238 quilòmetres de la via, del punt quilomètric 1,1 al punt quilomètric 6,085. Compta amb un pressupost d'adjudicació de gairebé 4 milions d'euros i es preveu que les obres tinguin una durada d'execució de 18 mesos. Pel que fa al criteri de seguretat, la carretera actual presenta un dèficit funcional important que fa necessària l'obra. La carretera TP-2039 forma part de la xarxa viària de la Diputació i comunica el nucli del Catllar amb l'antiga N-340 a Tarragona. En total té una llargària de 6.085 metres i és la sortida natural del Catllar i de les diverses urbanitzacions cap a l'A-7 i cap a les zones de platja.

En fer-se càrrec d'aquesta obra que afecta d0s municipis, i amb l'objectiu de regular el trànsit i millorar la seguretat viària en aquest tram de la carretera, també s'han previst altres actuacions. Una és la construcció de tres rotondes. Se situaran a l'accés de la urbanització Llevantina i Boscos de Tarragona, a l'accés a Monnars i a la intersecció amb la T-203 a l'accés al cementiri del Catllar i amb el nou vial d'accés al nucli del Catllar per la zona anomenada Eixample del Catllar.

Pacificar el trànsit

Altres treballs que es duran a terme per pacificar el trànsit i millorar la seguretat en aquesta via seran la construcció de voreres i la instal·lació de passos de vianants per reduir la velocitat dels vehicles entre els punts quilomètrics 0,900 i 1,550, a les urbanitzacions Els Cocons i Pinalbert del Catllar.

També es reordenaran els accessos a la carretera des de diverses finques i urbanitzacions i s'adequaran les parades d'autobusos que hi ha al llarg del vial, amb l'objectiu que els vehicles puguin realitzar bé les maniobres i els usuaris també puguin accedir-hi a peu amb seguretat. Es dona així servei a conductors i vianants.

tracking