Diari Més

L'Hospital Joan XXIII posa en funcionament la nova Radiofarmàcia

El nou espai permet preparar radiofàrmacs sense dependre d'una subministradora externa

Habitualment es preparen fàrmacs pel diagnòstic de patologia oncològica i cardíaca.

L'Hospital Joan XXIII posa en funcionament la nova RadiofarmàciaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha posat en funcionament aquest mes de maigla Radiofarmàcia de l'Àrea de Medicina Nuclear, un projecte de col·laboració entre l'Institut Català de la Salut (ICS) i l'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI).

S'han adequat l'espai i l'equipament per complir amb els estàndards de correcta preparació de radiofàrmacs sense la necessitat de dependre d'una radiofarmàcia externa, dels horaris i dels terminis d'una empresa subministradora.

Per tant, l'Àrea de Medicina Nuclear adquireix l'autonomia necessària per poder realitzar quasi la pràctica totalitat de la cartera de serveis, sense necessitat de desplaçar als pacients a altres centres i poder donar resposta, de manera ràpida, a les exploracions urgents. Amb la nova Radiofarmàcia, pacients que anaven a Barcelona per fer-se la prova diagnòstica «gammagrafia amb leucòcits marcats», podran fer-la a l'hospital de Tarragona.

Es tracta d'una remodelació dels espais que té una àrea per preparar els medicaments, habitualment fàrmacs pel diagnòstic de patologia oncològica i cardíaca. La preparació d'aquests fàrmacs, la realitza l'especialista en radiofarmàcia i l'equip de professionals tècnics superiors en diagnòstic per la imatge i medicina nuclear. Són fàrmacs que serveixen per realitzar proves diagnòstiques complementàries, i en alguns casos, teràpia metabòlica.

L'Àrea de Medicina Nuclear de l'Hospital Joan XXIII fa unes 5.000 proves a l'any i apropa la medicina nuclear als ciutadans de les regions sanitàries del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.

tracking