Diari Més

Empresa

BASF lliura a Tarragona els Premis BASF-ICIQ en Innovació i Emprenedoria

El lliurament de premis ha comptat amb la participació dels premiats, la comunitat científica i autoritats

Imatge de l'acte de lliurament dels Premis BASF-ICIQ en Innovació i Emprenedoria.

BASF lliura a Tarragona els Premis BASF-ICIQ en Innovació i EmprenedoriaBASF Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimecres s'ha celebrat a Tarragona el lliurament de premis de la primera edició dels PremisBASF-ICIQen Innovació i Emprenedoria que ha comptat amb la participació dels premiats, la comunitat científica i autoritats.

Reunits a l'auditori Professor DoctorKilianMuñizde l'Institut Català de Recerca Química (ICIQ), el professor Emilio Palomares, director de l'Institut, ha manifestat la importància de la col·laboració entre l'empresaBASFi l'ICIQper a promoure la transferència de coneixement i la recerca química d'excel·lència.

La primera edició d'aquests premis, dotats amb 9.000€, ha rebut nombroses candidatures, que van allargar les discussions i deliberacions d'un jurat de reconegut prestigi, format pel professor Emilio Palomares (director delICIQ), el doctor Álvaro Gordillo (Sales Manager Performance Ingredients&SolutionsdeBASF), el doctor Francesc Díaz (vicerector de Recerca i Planificació Científica de la Universitat Rovira i Virgili), la doctora EstherAlza(cofundadora deTreellumTechnologies,spin-offdelICIQ)i Cristina Vicente (assessora tècnica del Departament de Seguretat de laAEQT).

El premi a la millor tesi doctoral va reconèixer la recerca realitzada pel doctor Diego Mateo, en la qual aplicava lafotocatálisisper a la producció d'hidrogen. El premiat, que ha viatjat des de l'Aràbia Saudita on realitza la seva recerca postdoctoral, ha reivindicat la importància d'aquestes convocatòries que reconeixen el treball científic.

El talent de la Universitat Rovira i Virgili (URV) iCromogeniaUnits, S. a. amb els doctors MarinaGalià, GerardLligadasi Maite Guillén ha obtingut el guardó a la millor patent pel desenvolupament de polímers més ecològics en tèxtils.

Els polímers també han centrat el premi al millor projecte d'emprenedoria, liderat per les doctores Coralie Jehanno i Andere Basterretxea, la visió sostenible de les quals i basada en l'economia circular ofereix plàstics de qualitat per a la indústria.

El doctor Xavier Aldeguer, director de Transferència del Coneixement de la Generalitat de Catalunya, a la seva intervenció, ha celebrat la col·laboració entre la indústria privada i un centre de recerca de prestigi internacional com l'ICIQ.

L'acte ha conclòs amb les paraules de Xavier Ribera, director de Comunicació, Relacions Institucionals i Sostenibilitat deBASF a la península ibèrica, que ha manifestat la transcendència de la recerca i la ciència per a fer front als principals reptes que s'enfronta la societat per a fer possible un futur sostenible.

tracking