Diari Més

Cultura

REC Tarragona presenta a Cannes «Panoràmica», un catàleg de cinema emergent espanyol

La proposta ofereix un catàleg del cinema emergent espanyol de l'última dècada que es reproduirà als festivals internacionals via streaming

Imatge que recull el moment de la presentació de «Panoramica» al festival de Cannes.

REC Tarragona presenta a Cannes «Panoramica», un catàleg de cinema emergent espanyolREC Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Play Acció Cultural, entitat impulsora del Festival REC 2022, ha presentat un catàleg de cinema emergent espanyol de la darrera dècada en el marc del Festival de Cannes.La proposta s'ha mostrat al públic aquest passat cap de setmana i, a través de Panoramica.film, ofereix un catàleg del cinema emergent espanyol de l'última dècada que s'oferirà als festivals internacionals amb una plataforma pròpia de streaming per als seus espectadors.

La iniciativa de Play Acció Cultural, que compta amb el suport del Ministerio de Cultura y Deporte (a través del programa de Acción y Promoción Cultural) i de Catalan Films, obre una nova finestra exterior a la cinematografia espanyola i aposta per conquerir nous públics fora de les nostres fronteres.

Els programadors dels diferents certàmens poden triar obres del catàleg de Panoramica.film o bé optar per integrar a la seva programació els itineraris curatorials dissenyats a mida.Les propostes temàtiques estaran elaborades per un equip de programadors i comissaris.

Les 26 pel·lícules que s'inclouen en el catàleg de llançament són 10.000 KM (2014), de Carlos Marques-Marcet; A Stormy night (2020), de David Moragas; Ana de día (2018), de Andrea Jaurrieta; Tierra firme (2017), de Carlos Marques-Marcet; Ardara (2019), de Raimon Fransoy i Xavier Puig; Arima (2019), de Jaione Camborda; Color de perro que huye (2011), de Andrés Duque; Comandante Arian (2018), de Alba Sotorra; Con el viento (2018), de Meritxell Colell; Crumbs (2015), de Miguel Llansó; El rey (2018), de David Michôd; Els dies que vindran (2019), de Carlos Marques-Marcet; Family Tour (2013), de Liliana Torres; Frágil equilibrio (2019), de Guillermo García López; Histeria de Cataluña (2018) e Histeria de España (2017), de Kikol Grau; Julia ist (2017), de Elena Martín; La mano invisible (2016), de David Macián; Las altas presiones (2014), de Ángel Santos; Les amigues de l'Àgata (2015), de Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen; Les dues nits d'ahir (2020), de Pau Cruanyes i Gerard Vidal; Los héroes del mal (2015), de Zoe Berriatúa; Ojos negros (2019), de Marta Lallana, Ivet Castelo, Iván Alarcón i Sandra García; Todas las mulleres que coñezco (2018), de Xiana do Teixeiro; Trinta lumes (2017), de Diana Toucedo; Young and Beautiful (2018), de Marina Lameiro.

La presentació de Panoramica.film es va dur a terme aquest cap de setmana en el marc del Marché du Film del Festival de Cannes, a càrrec de Xavier G. Puerto, el seu director, i també va comptar amb els curadors Susana S. Rodrigues, Mercedes M. Abarca i Miquel Escudero.

tracking