Diari Més

El Tast del Decenni de la Festa del Vi de la DO Tarragona compta ja amb 30 inscripcions

Es durà a terme el 2 de juny al Restaurant AQ

Una imatge de la presentació del Tast del Decenni a l'AQ.

El Tast del Decenni de la Festa del Vi de la DO Tarragona compta ja amb 30 inscripcionsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou dies abans de la seva celebració, el Tast del Decenni que s'ha programat durant la Festa del Vi de la DO Tarragona té ja 30 persones inscrites. L'acte, que es durà a terme el dijous 2 de juny a les 21 hores al Restaurant AQ, es va presentar ahir al mateix restaurant. La DO Tarragona i els propietaris d'aquest establiment van de la mà per oferir un maridatge especial amb vins dels últims 10 anys de la DO Tarragona. Segons va explicar Oriol Pérez de Tudela, responsable de Comunicació de la DO, «la DO Tarragona deu a la ciutat un catàleg de maridatge enogastronòmic per ensenyar el potencial i la versatilitat d'una tradició vitivinícola de gran personalitat». És per això que, «de la mà d'un referent de la hostaleria tarragonina, amb l'AQ com a mestre dels fogons, ensenyarem les gràcies de la vinya de la marinada: 10 vins de 10 anyades (des de 2011 fins a 2021) i 10 plats per ensenyar el territori vínic que ens envolta i registrar-ne el seu ADN», va afegir.

Per la seva banda, el president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, va explicar que «es tracta de vins que estan guardats als cementiris dels cellers, autèntics tresors que maridaran també amb tresors culinaris». El responsable dels plats i propietari de l'AQ, Quintín Quinsac, es va mostrar molt content de participar en aquesta iniciativa. «Ha estat realment difícil trobar els plats que han de maridar amb els diferents vins però, al mateix temps, ha estat molt divertit i crec que el resultat sorprendrà els participants en el Tast del Decenni».

La de la pròxima setmana és la segona edició del Tast del Decenni. La primera es va dur a terme a les Decennals de Valls i els organitzadors esperen repetir-la en diferents llocs de la geografia tarragonina de manera periòdica.

tracking