Diari Més

Municipal

Tarragona rep 3,3 MEUR dels Next Generation per retirar la plataforma del Miracle

Les actuacions, incloses dins del projecte municipal GreenBelt'26, podrien començar abans de final de mandat

La plataforma del Miracle, tancada des de fa anys per problemes estructurals, s'enderrocarà gràcies als fons europeus.

Tarragona rep 3,3 MEUR dels Next Generation per retirar la plataforma del MiracleACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona rebrà 3,3 milions d'euros dels fons Next Generation per a l'execució del projecte GreenBelt'26. Dins aquesta iniciativa s'emmarquen accions com el desmantellament de la plataforma de la platja del Miracle o la renaturalització del riu Francolí, actuació que s'emportarà un terç dels diners atorgats.

La consellera de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, s'ha mostrat satisfeta amb l'aprovació del projecte i ha destacat que serà la primera vegada que «els milions destinats a l'administració local no seran destinats a posar formigó, sinó a treure'n, i renaturalitzar espais». Encara s'ha de determinar quan comencen les obres, però des del consistori esperen poder-les iniciar abans de final de mandat.

Miguel ha indicat que s'està estudiant com es deixarà l'espai un cop s'hagi retirat l'estructura. Tot i això, ha avançat una part servirà perquè la platja del Miracle guanyi espai i, d'aquesta manera, fer un retranqueig de l'espai urbanitzat. Això ha de permetre que en cas de temporal la platja tingui més capacitat de resistència i no es reprodueixin episodis com els d'aquesta primavera, que han fet que la sorra hagi desaparegut en el tram nord.

L'Ajuntament de Tarragona va crear el projecte GreenBelt'26 per millorar el conjunt de l'Anella Verda de la ciutat i desenvolupar propostes de caràcter mediambiental. Entre les propostes, s'hi inclou un pla integral de remodelació de l'entorn paisatgístic de la ciutat, així com la creació del Pla de gestió de l'Anella Verda de Tarragona. A nivell més específic, es contampla la naturalització de la llacuna del Parc de l'Anella Mediterrània, el foment de la biodiversitat al Parc de Sant Pere i Sant Pau i la restauració d'espais forestals erosionats a l'entorn del Pont del Diable. Paral·lelament, també s'actuarà les platges de la ciutat i, a banda del riu Francolí, als rius Gaià i Clar, dels quals es renaturalitzarà l'entorn.

Les actuacions emmarcades en el GreenBelt'26 estaran supervisades i fiscalitzades pel nou Consell Municipal del Medi Ambient de Tarragona, la creació del qual ja s'ha aprovat al ple. Finalment, es desenvoluparà un pla de comunicació i sensibilització que inclourà un programa d'educació ambiental per a escoles i famílies.

Tot plegat tindrà un cost d'uns 4,2 MEUR. D'aquests, 3,3 MEUR estaran finançats pels fons europeus, i equivalen al 95% del projecte. El 5% restant i l'IVA els assumirà el consistori. Eva Miguel ha destacat que «és un dia històric per a la ciutat» i que en els propers mesos redactaran els projectes executius de les diferents iniciatives per començar-les a executar l'abans possible, tenint en compte que la subvenció europea exigeix que estiguin acabades abans del 2026.

tracking