Diari Més

Societat

«LGBT Inferno és una iniciativa fantàstica i necessària per a la ciutat»

El pati de la Casa Canals va acollir una fira d'artistes, amb estands i activitats, per visibilitzar la cultura de Gèneres i Sexualitats Diverses

Imatge d'una de les paradetes de LGBT Inferno d'ahir al pati de la Casa Canals.

«LGBT Inferno és una iniciativa fantàstica i necessària per a la ciutat»Xavi Jurio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pati de la Casa Canals va acollir ahir la convenció LGBT Inferno, on els assistents van poder apropar-se a la cultura de Gèneres i Sexualitats Diverses (GSD). La primera fira d'art i contracultura GSD a Tarragona va oferir estands d'artistes, actuacions musicals, vermut amb DJ, servei de foodtruck i, fins i tot, un castell queer. La iniciativa va ser del grup multidisciplinar Sons of Lilith. Mèdol Centre d'Arts Contemporànies, l'Ajuntament de Tarragona i l'Associació de Veïns del carrer Merceria i Voltants de la Part Alta van participar en l'organització, disseny i producció de l'esdeveniment.

LGBT Inferno va reunir diferents artistes que van poder expressar el seu art lliurement per primera vegada, com Alejandro Gavilán, veí de Torreforta que hi va oferir il·lustracions pròpies i productes artesanals. «Ens costa molt visibilitzar el nostre art», expressa fent referència a la seva condició trans. La paradeta de Sons of Lilith també oferia productes de la seva marca de roba, Le Chat Strange. «Algunes peces de la col·lecció les vam produir a un taller de Sabadell, altres les hem fet directament nosaltres», va assenyalar Kote García, membre de Sons of Lilith, el grup promotor de LGBT Inferno.

No era l'única parada que oferia productes de moda. També es van vendre clauers, dibuixos, anells, llibres... «Hem buscat que hi hagi gran varietat artística», va exposar Sami Luu, també membre de Sons of Lilith. A més a més, es va realitzar un sorteig, en el qual cada paradeta hi aportava un producte per afegir al premi. «Per cada cinc euros gastats, donem una entrada al sorteig. És una manera de promocionar la compra dels nostres productes», va exposar Luu.

García va posar en valor la fira: «A Tarragona hi ha gent poc tolerant, ens han arrencat i estripat cartells. Hem de donar visibilitat al col·lectiu i normalitzar-lo, si no Tarragona es quedarà enrere». En aquesta mateixa línea va expressar-se una de les assistents, Kell Polo: «És una iniciativa necessària i fantàstica per a la ciutat, que viu ancorada en el passat. Hem de donar veu a la comunitat, que pateix una doble marginalització, tant personal com professional». D'altra banda, Marián Ortega va assistir amb la seva família. «Altres ciutats ja estan més integrades, és important donar espai i oportunitats», va manifestar. També va destacar la bellesa de l'espai on es va celebrar la fira.

La iniciativa de LGBT Inferno va sorgir de la idea dels membres de Sons of Lilith. Quan el director de Mèdol Centre d'Arts Contemporànies, Vicent Fibla, la va escoltar, va voler col·laborar per realitzar-la. «El Centre d'Arts s'ha de connectar amb l'entorn, obrir les portes i donar un espai a diferents veus i visibilitat», va expressar Fibla, qui entén com «una obligació» dur a terme aquest tipus d'activitats. Per la seva banda, el president de l'Associació de Veïns del carrer Merceria i Voltants de la Part Alta, Sergi Carrillo, també va voler donar suport a la iniciativa. «A més, és una manera d'integrar el barri», va destacar. LGBT Inferno va començar a les 11 i va acabar a les 20 hores. El vermut musical va comptar amb l'actuació del DJ barceloní AL-V. Roser, la geganta de Dames i Vells, va presentar el dinar amb foodtruck. Per la tarda, va actuar la soprano solista i drag king Nebula Millarca i el duet Flamenco Queer, format pel ballarí Rubén Heras i el guitarrista Jero Férec, els quals apropen la identitat queer al flamenc.

Imatge d'una de les paradetes de LGBT Inferno d'ahir al pati de la Casa Canals.

«LGBT Inferno és una iniciativa fantàstica i necessària per a la ciutat»Xavi Jurio

Imatge d'una de les paradetes de LGBT Inferno d'ahir al pati de la Casa Canals.

«LGBT Inferno és una iniciativa fantàstica i necessària per a la ciutat»Xavi Jurio

tracking