Diari Més

Laboral

«La Fira de l'Ocupació permet a Tarragona parlar cara a cara amb les empreses»

La Cambra de Comerç organitza una jornada rècord amb més de 60 empreses i la participació de 2.500 persones

Enguany la Fira de l'Ocupació també ha acollit una desena d'entitats sense ànim de lucre.

«La Fira de l'Ocupació permet a Tarragona parlar cara a cara amb les empreses»Xavi Jurio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira de l'Ocupació de la Cambra de Tarragona va reunir ahir, de 10 a 18 hores, més de 60 empreses i 2.500 persones. Aquestes dades fan bons els pronòstics de participació i suposen batre tots els anteriors registres. «Aquest èxit és molt bo per a les empreses i les persones que necessiten treballar», va destacar la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé. La Fira, a més de posar en contacte empreses i persones, va organitzar diversos tallers. Algunes persones que van assistir a la jornada celebrada al Recinte Firal no tenen treball, mentre que altres sí, però volen trobar-ne una nova. És el cas de María Eugenia Soria, resident a Calafell. «Treballo en el sector de la restauració, però els horaris són complicats, i més quan arriba l'estiu, la qual cosa suposarà més clients i més hores de feina», va exposar Soria, llicenciada en Administració d'empreses i diplomada en Mercadeig i Vendes.

Soria va manifestar que «aquest tipus de fires són necessàries perquè et permeten parlar cara a cara amb les empreses». Va afegir que avui dia, a causa de la digitalització, és més difícil parlar amb les companyies personalment.

També va assistir al Recinte Firal en busca de noves oportunitats Leyre Fernández, qui també vol canviar de treball. Fernández, de Tarragona, treballa a una botiga especialitzada en materials de construcció. Es va definir com una «persona polivalent, amb una gran capacitat d'aprenentatge».

Fernández, de 19 anys, viu sola des de fa un temps degut a problemes familiars, però va assegurar que li agrada ser independent, tot i que comporta dificultats. «Vull fer un cicle superior de màrqueting, però l'he de combinar amb una feina», explicava sobre la corresponent dedicació de temps que suposaria. Adecco, El Corte Inglés o Mercadona van ser algunes de les empreses on va provar sort. «La Fira de l'Ocupació és una oportunitat meravellosa per trobar treball», va assenyalar Fernández.

D'altra banda, Miguel, resident a Tarragona, ja ha assistit altres anys a la Fira. «Sempre és interessant, tot i que desconec si és traduirà en oportunitats per a la gent que ve», va comentar. Miguel té un esperit emprenedor. «Sempre estic intentant millorar», assegurava un tarragoní que ha tingut un negoci propi de telecomunicacions i ha treballat a diferents ràdios, com Los 40, Ràdio Reus o Cadena 100. Precisament, la comunicació és un dels sectors on li agradaria trobar feina. «També he treballat en un departament comercial», va afegir Miguel sobre una altra possibilitat que contempla a l'horitzó.

D'altra banda, Nacina Smail també passejava entre les parades amb l'objectiu de trobar una oportunitat laboral. Smail viu a Tarragona des de fa més de dos anys, quan va arribar d'Algèria per estudiar el Màster interuniversitari en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana a la Universitat Rovira i Virgili.

Tot i que domina bé el castellà, fa classes per perfeccionar-lo. I també estudia català i és voluntària de Càritas. «Actualment, estudio un curs de Turisme del SOC i m'agradaria trobar un treball que hi tingui relació», va exposar. Smail es troba a l'atur i viu a un pis compartit. El seu germà l'ajuda amb les despeses.

Aquest any, com a novetat, la Fira va acollir una desena d'entitats sense ànim de lucre, les quals van poder donar a conèixer la seva tasca d'ajuda a col·lectius necessitats.

tracking