Diari Més

Ignasi Cañagueral, nou president de l'AEQT

Javier Sancho i Ben Hepfer seran els vicepresidents i Maria Mas la directora gerent

D'esquerra a dreta: Javier Sancho, Ignasi

Ignasi Cañagueral, nou president de l'AEQTAEQT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Assemblea General de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) va nomenar dimarts Ignasi Cañagueral (director de Dow a Tarragona) com a nou president de l'organització per als propers tres anys. D'aquesta manera, el fins ara vicepresident 1r i president de la Comissió de Seguretat, pren el relleu de continuïtat de Rubén Folgado, president els darrers dos anys i mig, i que un cop complert el seu mandat no ha optat a la reelecció per centrar-se en les seves responsabilitats com a director general de Messer a Espanya i Portugal, tot i que sí continuarà sent membre de la Junta Directiva.

Les dues vicepresidències passen a ocupar-les a partir d'ara Javier Sancho (Repsol) i Ben Hepfer (BASF), que acompanyaran Cañagueral i la directora gerent, Maria Mas, al capdavant de l'organització.

El nou president ja ha jugat un paper clau com a vicepresident durant el darrer mandat, en especial en el desenvolupament del Pla Estratègic 2021-2023. En concret, des de la presidència de la Comissió de Seguretat, ha liderat el desenvolupament del nou Sistema de Millora Continuada de la Seguretat, que establirà estàndards de seguretat conjunts compartits per les empreses de l'associació.

Cañagueral va explicar que culminar l'execució del Pla és la seva gran prioritat, així com continuar treballant per un sector químic segur i sostenible. També és una prioritat garantir les condicions de competitivitat i adaptació del sector petroquímic de Tarragona, tant a nivell de present com de cara a les properes dècades, en especial en tot allò relacionat amb la transició energètica cap a la neutralitat climàtica

El nou president ha remarcat que l'èxit en aquest procés no serà important només per al mateix sector, sinó que representarà una oportunitat de progrés i creixement per al conjunt del Camp de Tarragona, en la mesura en què la indústria n'és un agent actiu i participatiu clau.

Un altre eix en el qual la nova junta vol centrar els seus esforços és en continuar enfortint les relacions i el diàleg amb els agents de l'entorn, per millorar la formació i la informació sobre el sector entre la ciutadania i donar resposta a les seves expectatives, i també la cooperació i l'exploració de sinèrgies amb els centres de formació, coneixement i recerca del territori.

A banda dels ja esmentats Ignasi Cañagueral (Dow), Javier Sancho (Repsol), Ben Hepfer (BASF) i Rubén Folgado (Messer), integren la Junta Directiva de l'AEQT Francisco Claver (Asesa), Ignacio Torres (Carburos Metálicos), Borja Pérez (Clariant), Andrea Firenze (Covestro), David Castañeda (ELIX Polymers), Joan Miquel Capdevila (Ercros), Antoni Boix (Grace), Anton Rovira (LyondellBasell), Núria Blasco (Tepsa), Silvia Méndez (TDE) i Eduardo Sañudo (Vopak Terquimsa), a més de Ferran Huidobro com a Secretari General.

tracking