Diari Més

Protesta

CCOO i UGT acampen davant l'oficina de Correus de la plaça Corsini

Durant la protesta, els sindicats realitzaran una de recollida de signatures i assemblees explicatives a la ciutadania

Els sindicats recullen signatures.

Els treballadors de Correus acampen davant l'oficina de la plaça Corsini@UGT_SP_TGN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats UGT i CCOO han organitzat una acampada davant la Jefatura Provincial de Correus de Tarragona a la plaça Corsiniper denunciar l'abandonament del servei postal públic, que ha vist retallat el seu finançament un 50% en els últims anys i de les conseqüències per a la ciutadania del país. Sota el lema Salvem el Servei, els sindicatsrealitzaran una campanya de recollida de signatures, lliurament de fulls volants i assemblees explicatives a la ciutadania sobre la situació.

UGT i CCOO denuncien que «els ciutadans han de suportar diàriament la pèrdua de qualitat i regularitat del repartiment a domicili del servei postal públic, per les retallades financeres i de plantilla». Això també provoca el tancament d'oficines, centres de repartiment, supressió de llocs en l'àmbit rural i la retallada dels horaris d'atenció a la ciutadania.

La normativa estableix que el servei postal universal ha de ser també assequible en el seu preu, però malgrat això, «s'han incrementat les tarifes postals de manera desproporcionada i continuada els últims anys».

Per a CCOO i UGT, la retallada de més de 7.000 llocs de treball en tres anys, l'objectiu de retallar altres 8.000 més (15.000 en total) i arribar a gairebé 20.000 llocs precaris a temps parcial (un 40% del total de la plantilla) abans de 2025, posen en qüestió la prestació de qualitat que té encomanada Correus cap als ciutadans.

Els sindicats continuaran amb les mobilitzacions durant el mes de maig cap a la vaga general convocada per als dies 1, 2 i 3 de juny, exigint al govern «salvar el servei postal».

tracking