Diari Més

Política

El PSC de Tarragona lamenta «la falta d'increment pressupostari en matèria social»

Els socialistes insten al govern municipal a recuperar aquesta política perquè l'ajuntament pugui atendre les necessitats de la ciutadania

Imatge del conseller del Grup Municipal Socialista de Tarragona, Mario Soler.

El PSC de Tarragona lamenta la falta d'increment pressupostari en matèria socialPSC Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller del Grup Municipal Socialista, Mario Soler, lamenta la falta d'increment pressupostari en matèria social: «Especialment, ara que ens trobem en moments molt delicats i amb alertes d'una crisi imminent que afectarà de forma important a l'economia familiar, sobretot de rendes baixes; hauria de ser el moment de tornar a augmentar el pressupost de Serveis Socials».

En aquest sentit, Soler creu que s'ha de prendre com a exemple «el gran esforç econòmic que va fer el govern socialista davant la crisi de l'any 2008, i que va suposar un increment del 237% en la despesa social entre els anys 2007 i 2019 (dels 5,1 milions d'euros als 12,2)». Per això, els socialistes tarragonins insten al govern municipal a recuperar aquesta política d'inversió, perquè l'ajuntament pugui preparar-se per atendre les actuals i futures necessitats de la ciutadania i s'anticipi per tenir una major capacitat de reacció.

Soler considera que limitar-se a gestionar el pressupost actual i no apostar per un creixement de la despesa social és un símptoma preocupant d'una mirada a curt termini d'aquest govern. «En especial si tenim en compte que la maquinària administrativa no sempre és tan àgil com desitjaríem i, sovint, els serveis que es pressuposten per enguany, acaben tenint efecte l'any vinent», afirma el conseller socialista.

El PSC també vol reconèixer la tasca dels treballadors i treballadores i es congratula per l'alta execució pressupostària que hi hagut enguany a l'Institut Municipal de Serveis Socials.

tracking