Diari Més

Enologia

Tarragona celebrarà durant quinze dies la Festa del Vi

S'ha programat una ruta de vins amb maridatges a bars i tasques, tastos temàtics, cinema i música

Els actes se celebraran del 20 de maig al

Tarragona celebrarà durant quinze dies la Festa del ViTjerk van der Meulen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira del Vi de Tarragona es transorma en la Festa del Vi, una nova proposta plena d'actes que s'allargaran durant quinze dies. Concretament, del20 de maig al 5 de juny els visitants podran gaudir de tastos temàtics, cinema, música i una ruta de vins amb maridatges per diferents bars i tasques de Tarragona com a principal novetat. El programa està organitzat pel consell regulador de la DO Tarragona i compta amb el suport del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT), l'empresa de Mercats Municipals i el Port de Tarragona.

Durant la presentació, el president del PMTT i alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat que «durant quinze dies la Festa del Vi ens permetrà conèixer, reconèixer i gaudir la nostra Denominació d'Origen com mereix».

Per la seva banda, el president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, ha desgranat el programa, explicant que la DO «desembarca a Tarragona amb un festival que és enogastronomia, enocultura i enoturisme». Ferré ha destacat per començar la primera ruta de vins de la DO Tarragona amb maridatges, que es desplegarà gràcies a la col·laboració d'una sèrie de bars de vins i tasques de la ciutat.

Altres tastos destacats són el tast especialitzat de vins «clàssics» (els vins de licor de la DO Tarragona); el tast d'aromes per al públic familiar; o el Tast del Decenni, un tast gastronòmic especial al restaurant AQ, en què s'oferiran deu vins, de deu anys diferents, amb deu plats expressament dissenyats, tot explicat per la periodista especialitzada en enologia Ruth Troyano.

El programa es completa amb una conferència d'enoturisme a càrrec de Manel Colmenero, una sessió de cinema-documental de temàtica vinícola fruit d'una col·laboració amb el MOST Festival (del Museu de les cultures del vi – VINSEUM), una festa enomusical al carrer i un «tast de bombolles» (tast d'escumosos de la DO Tarragona) al Balcó del Mediterrani.

Finalment Ferré ha destacat la tradicional Fira del Vi, «més especialitzada i adreçada als winelovers», i que es farà dia 4 de juny a la plaça Corsini.

tracking