Diari Més

Cultura

La Casa Canals acull la Convenció LGBT Inferno de gèneres dissidents

L'Ajuntament celebra amb aquest acte el Dia Internacional contra les LGBTIQ+Fòbies, aplegant artistes de tota mena

Un dels capgrossos del carrer Merceria va presidir la presentació de la trobada.

La Casa Canals acull la Convenció LGBT Inferno de gèneres dissidentsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament ha organitzat, amb la col·laboració de Mèdol Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona, la primera convenció d'art i contracultura Gèneres i Sexualitats Dissidents (GSD) a Tarragona LGBTinferno, que se celebrarà al pati de Casa Canals i que oferirà un punt de trobada entre artistes i públic de la cultura queer en una jornada oberta a tothom. Se sumaran així a la celebració del Dia Mundial contra les LGBTIQ+Fòbies aquest diumenge 22 de maig. L'acte consistirà en un aplec de quinze parades de disseny gràfic, disseny de moda i artesania d'artistes queer acompanyats d'actuacions musicals i un vermut popular.

La iniciativa la van presentar ahir al matí la regidora de Cultura, Inés Solé i la regidora de Feminismes i LGBTIQ+, Cinta Pastó, juntament amb el director de Mèdol Centre d'Arts, Vicent Fibla.

Segons va explicar Inés Solé, «LGBTinferno vol donar visibilitat a la causa GSD i oferir un espai a la ciutat de socialització i difusió a aquest moviment».

La regidora de Cultura va afegir que que «aquest és un clar exemple de com amb la col·laboració entre departaments municipals, amb col·lectius i entitats i en general amb el teixit cultural i associatiu, la lluita feminista i LGBTIQ+ es fa més forta i visible». La regidora Cinta Pastó va indicar que «la cultura és un motor de transformació a totes les societats. També una eina de reivindicació de moltes lluites. La incorporació de la perspectiva feminista i LGBTIQ+ en diferents àmbits sempre és un avanç cap a la igualtat i cap a allò que realment volem tenir: una ciutat lliure de fòbies».

Vicent Fibla, per la seva banda, va remarcar que «la celebració de la diversitat incideix en la inclusió de les pràctiques minoritàries. El fet que s'hagi concebut l'acte com una fira amb stands és per remarcar que volem aconseguir un mostrari d'inclusivitats », va concloure.

LGBTinferno és una iniciativa del grup multidisciplinar d'artistes Sons of Lilith, creadors de la marca de roba Le Chat Strange i ha comptat amb la col·laboració de l'Associació de Veïns de la Part Alta, del carrer Merceria i de Mèdol en el disseny i la producció de l'esdeveniment. De fet, en l'acte de presentació, va participar un dels capgrossos de l'Associació de Veïns del carrer Merceria, la Roser, representada també al Ball de Dames i Vells.

Activitat

L'activitat es farà diumenge a Casa Canals d'11 h. a 20 h. amb una quinzena d'estands d'artistes: dissenyadors de moda, il·lustradors i artesans, que aproparan i vendran les seves creacions al públic. La jornada comptarà amb música en directe, sortejos, demostracions, un vermut musical amb DJ i un punt de restauració foodtruck. Un dels reclams de l'esdeveniment són les actuacions musicals. A Flamenco Queer, un dels nous noms en l'escena musical barcelonina, el ballarí Rubén Heras i el guitarrista Jero Férec fusionen elements de drag i performance amb el ball, cante, toque i palmas tradicionals. El vermut musical comptarà amb el DJ set del barceloní d'AL-V. També actuarà la soprano solista i drag king Nebula Millarca.

La regidora de Cultura va insistir, al final de la presentació, que es tracta d'obtenir una gran difusió «com a regla de visualització i inclusió», per fer una ciutat on tothom tingui el seu lloc.

tracking