Diari Més

Monuments

L'Ajuntament de Tarragona cooperarà amb la URV i l'ICAC per gestionar el patrimoni

L'objectiu és poder prendre decisions consensuades en relació a la seva conservació i preservació

El canvi de model arriba arran dels danys a la Torre de Minerva.

L'Ajuntament de Tarragona cooperarà amb la URV i l'ICAC per gestionar el patrimoniCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica signaran un conveni de col·laboració per prendre decisions consensuades respecte al patrimoni de la ciutat. «L'objectiu és poder prendre decisions coordinades respecte a la conservació i preservació amb les institucions i els experts de la ciutat», assenyala el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo. Aquest conveni, ja redactat i amb la previsió de signar-lo aquesta mateixa setmana, té la finalitat de fer un «canvi en la manera de gestionar les actuacions que desenvolupem en el Patrimoni Històric», exposa Pinedo. «El Patrimoni és de la ciutat. El implicats han d'entendre que el Patrimoni no és seu, sinó de tots i totes», apunta.

La gestió dels diversos espais que conformen el Patrimoni de Tarragona està repartida entre diferents institucions, per aquest motiu es pretén treballar conjuntament, també a partir de la taula de gestió amb la Generalitat i l'Estat. «Volem generar diferents espais de participació i coordinació entre institucions competents», apunta Pinedo.

La coordinació entre institucions per la gestió del Patrimoni arriba arran dels danys causats a la Torre de Minerva durant la intervenció necessària per la conservació del monument. «Volíem fer un estudi i una conservació i recuperació de la torre i del relleu, i en això estem igual d'interessats que fa un any, estem treballant, però el que va passar va ser un senyal que indicava que no es podia continuar de la manera en què es treballava», explica el conseller de Patrimoni.

El consistori va encarregar un informe intern i es va dictaminar que no hi havia responsabilitat municipal en els dotze forats, que es van reparar el mateix estiu passat, produïts en la Torre de Minerva per la incorrecta instal·lació de la bastida. Ara la justícia està duent a terme la investigació corresponent per tal d'esclarir què va succeir i depurar responsabilitats.

Segons va avançar el mitjà de comunicació Porta Enrere, el cap tècnic de Patrimoni Històric, Joan Menchon, i el gerent de l'empresa Foreseny, la qual va muntar la bastida i va causar els forats, hauran de declarar pels fets de l'estiu passat. Pinedo defensa la presumpció d'innocència, però exposa que «va ser un atemptat contra el Patrimoni històric».

tracking