Diari Més

Cant coral

20 anys fent bategar el cor

El Cor Jove de la Schola Cantorum celebra aquest divendres el primer concert del seu 20è aniversari

El Cor Jove de la Schola Cantorum amb la seva directora, Anna Mateu.

20 anys fent bategar el corCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim divendres, 20 de maig, a les 20 hores, el Cor Jove de la Schola Cantorum dels Amics de la Catedral de Tarragona celebrarà el seu 20è aniversari amb un concert especial. La cita d'aquest original 20-20-20 aplegarà a la Catedral de la ciutat tres formacions corals: el mateix Cor Jove de la Schola Cantorum, el Cor l'Àncora i la Coral Concordie. «Hem convidat aquestes dues formacions perquè fa temps que ens coneixem i hi ha moltes afinitats», explica Anna Mateu, directora del Cor Jove. El concert, que aplegarà al temple prop de 70 cantaires, consistirà en una actuació de cadascuna de les corals, i una peça final en què totes tres formacions actuaran plegades.

El programa està farcit de varietat i sorpreses, i inclou entre altres peces el Te Deum de M.A. Charpentier, que serà interpretat pel Cor l'Àncora (el qual actua sota la direcció de Sílvia Virgili); els Nocturns de Mozart, que són una de les peces que ha escollit la Coral Concordie (dirigida per Montserrat Rios, amb Jordi Pascual al piano); o el Va Pensiero, de l'òpera Nabuco, de Giuseppe Verdi, que cantaran els membres del Cor Jove de la Catedral (amb Anna Mateu a la direcció i Jordi Pascual a l'orgue). El concert es clourà amb un cant comú, l'Ave Verum, de Mozart.

D'aquesta manera, el Cor Jove arrenca un any de commemoració de dues dècades de cant coral com a formació vinculada als Amics de la Catedral de Tarragona.

En l'actualitat, el cor compta amb una quinzena de cantaires amb edats que van dels quinze anys en endavant. El seu repertori inclou la música religiosa, els espirituals negres, les nadales, les músiques del món i la música popular, abraçant composicions des del Renaixement fins a l'actualitat.

El Cor Jove participa en les celebracions més assenyalades de la Catedral, com també en altres esdeveniments socials, religiosos i solidaris en diversos recintes, capelles i santuaris. A més, actua en celebracions de caire particular, com ara casaments, batejos i comunions.

Es presenta com una formació amb ganes de créixer, de manera que tenen la porta oberta a noves incorporacions, persones que, amb estudis musicals o sense, vulguin sumar-se al cor i viure l'experiència de formar-se i cantar en un entorn únic, la Catedral de Tarragona. Els únics requisits que es demanen, assegura l'Anna, són «tenir moltes ganes de cantar i d'assumir el compromís que suposa formar part de la coral».

A més d'aquest concert, el Cor Jove de la Schola Cantorum té previst fer-ne dos més en el marc de la celebració del 20 aniversari. El segon serà del 2 de juliol al Claustre de la Catedral, i el tercer, ja de cloenda, el 20 de desembre, on també es preveu la participació de dues corals que hi seran convidades.

El concert d'aquest divendres, a les 20 h., a la Catedral de Tarragona, és de lliure accés i no cal fer reserva prèvia.

tracking