Diari Més

Llibres

'La Tarragona petita' es fa gegant

L'il·lustrador Armand ha engegat una campanya de micromecenatge per editar un nou títol de la col·lecció

Diversos personatges del nou volum de la col·lecció de l'il·lustador.

'La Tarragona petita' es fa gegantCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ara fa un parell d'anys, l'il·lustrador Armand va arrencar una col·lecció d'àlbums il·lustrats dedicats als elements del Seguici tarragoní. Aquell projecte va començar amb un primer volum, centrat en el Bestiari, que va ser un èxit de vendes –fins al punt que aquella primera edició està exhaurida.

Aquesta primavera arriba el segon volum de La Tarragona Petita, que en aquesta ocasió té per protagonistes els Gegants de la ciutat de Tarragona. Es tracta, de nou, d'un llibre a tot color, amb deu pàgines i deu il·lustracions, i amb prou gruix perquè els petits de la casa puguin passar les pàgines amb facilitat.

Cada gegant es presenta en format vertical, acompanyat de diversos codis que els petits podran interpretar fàcilment, i que tenen relació amb els colors, les lletres i els números. A més, a cada pàgina hi ha un original regle lateral, fet amb cercles, que permet introduir els lectors en les mesures. El llibre es clou amb un joc de preguntes que els nens i nenes hauran de resoldre fent servir el mesurador de cada pàgina.

Com ja va fer amb l'anterior volum, l'Armand ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per tal d'aconseguir els diners que permetin la producció i distribució del llibre. «M'agrada molt la idea que sigui la mateixa ciutadania qui decideixi si vol que aquest llibre entri a les llibreries, a les biblioteques, a les seves cases i als seus espais d'aprenentatge», explica l'il·lustrador. És una manera, assegura, «de què la gent decideixi què vol consumir».

El seu objectiu és publicar-lo a l'agost, per Sant Magí, i aprofitar per fer també un nou tiratge del primer volum, El Bestiari, per a totes aquelles persones que es van quedar sense i també per als nous nens i nenes que s'han incorporat al món de la lectura.

Les persones que vulguin col·laborar amb el projecte efectuant una precompra del llibre a través del verkami, i aconseguint a més una recompensa il·lustrada, ho poden fer a través d'internet (https://www.verkami.com/locale/ca/projects/33179-la-tarragona-petita-gegants), però també de manera presencial en diverses llibreries de la ciutat.

La campanya ha arrencat aquest mateix dilluns, durarà quaranta dies, i entre les recompenses que s'hi ofereixen destaca la possibilitat d'aconseguir una làmina A3 signada i dedicada, amb la imatge de qualsevol dels dos llibres que el mecenes esculli.

Es tracta, com també sol ser habitual en els treballs de l'il·lustrador, d'un llibre de proximitat, fet amb empreses locals. Enguany, explica l'autor, el cost del paper s'ha incrementat. Així i tot, confia poder tirar endavant el projecte, que a més tindrà una tercera part: el volum dedicat als Nanos, amb el qual es clourà la col·lecció d'àlbums il·lustrats sobre La Tarragona Petita. «El tercer llibre ja està en procés», ha anunciat l'Armand.

'La Tarragona petita' es fa gegantCEDIDA

tracking