Diari Més

Recerca

L'ICIQ acollirà 16 alumnes amb beques per a fomentar la capacitat investigadora

Els becats realitzaran pràctiques acadèmiques durant els mesos de juliol, agost i setembre

L'ICIQ situat al campus Sescelades a Tarragona.

L'ICIQ de Tarragona es queda fora del programa Severo OchoaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) rebrà 16 alumnes que han aconseguit una becaICIQ Summer Fellowship Programme, que compten amb el suport de la Fundació 'la Caixa' i que promouen la realització de pràctiques acadèmiques durant els mesos de juliol, agost i setembre. Un dels pilars fonamentals de l'ICIQés formar la nova generació de científics que lideraran els descobriments en l'àrea de la química.

Les beques estan dirigides a estudiants de grau de química i altres especialitats afins, els seleccionats tenen l'oportunitat de realitzar pràctiques en projectes de recerca supervisats pels investigadors de l'ICIQ. A més, reben formació complementària amb l'objectiu de millorar les seves competències i habilitats com a científics. D'entre altres, al llarg de les seves pràctiques podran gaudir d'accés als seminaris i conferències de l'ICIQ, en què participen experts de renom i acullen a la comunitat de l'institut.

En la convocatòria d'enguany s'han presentat 163 sol·licituds per a 16 beques, una tendència a l'alça en les darreres edicions.

L'Institut Català d'Investigació Química és un centre d'excel·lència en el camp de la química. Compta amb 15 grups de recerca que investiguen sobre la catàlisi pel desenvolupament de processos químics més eficients; la captura de CO2 per al seu reaprofitament en la producció d'altres productes de valor afegit com ara plàstics o fàrmacs; les energies renovables enfocant-se en la fotosíntesi artificial, cel·les solars o biocombustibles; i en química computacional, la simulació de fenòmens químics per ordinador. L'ICIQ és un centre CERCA i membre del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST).

tracking