Diari Més

Cultura

Tarragona dona el tret de sortida al festival de Tàrraco Viva 2022

En aquesta edició, la XXIV, el festival va més enllà de l'origen romà de la ciutat i aprofundeix en els grans descobriments arqueològics

Imatge de l'acte d'inauguraciò al Passeig Arqueològic.

Tarragona dona el tret de sortida al festival de Tarraco Viva 2022@Tarraco_Viva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha celebrat aquest matí, als peus de la torre Minerva, al Passeig Arqueològic de la ciutat, la inauguració de la XXIV edició del festival de Tarraco Viva. Aquest any, el programa s'allargarà des d'aquest diumenge dia 15 de maig fins al dia 29 i acollirà més de 300 actes.

L'acte inaugural ha estat el de: 'Grans descobertes de l'antiguitat. Arqueologia i història per al segle XXI' que ha estat moderat pel periodista Ricard Lahoz, i que ha comptat amb la participació de l'alcalde Pau Ricomà, el diputat delegat dels Serveis d'Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona Joan Josep Garcia, la directora General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya Sònia Hernández, i el director del Festival Magí Seritjol.

L'acte ha combinat reflexions, diàlegs amb experts i tastets d'algunes de les activitats del Festival d'enguany. Com sempre, Tarraco Viva gira entorn l'objectiu de conèixer el passat per entendre el present: «la història ens fa humans en el sentit de crear un fil permanent entre el que som i el que hem estat. Dona sentit a les nostres vides», ha destacat Magí Seritjol. Per la seva el banda, l'alcalde Pau Ricomà ha posat en relleu que «durant uns dies Tarragona es posiciona com a capital romana, Tarraco, i ens converteix en el festival romà referent del país».

Els tastets han avançat algunes de les novetats del Festival, com el monòleg «Veig coses meravelloses» i «Plini per Plini. Més enllà del Volcà» o la recreació històrica «Tutankamon i Carter. Dos noms i un sol destí».

El festival recuperarà aquest 2022 la presencialitat al 100% de les seves activitats, després de dos anys de pandèmia, sense abandonar els streamings que es retransmetran a través del canal Youtube de TGN Cultura.

Aquest any, el festival, girarà no només al voltant del passat romà de la ciutat, sinó que, també tindrà en compte algunes de les efemèrides més destacades de l'arqueologia de l'antiguitat, tals com: El descobriment de la tomba de Tutankamon, els 100 anys de l'inici de les excavacions a les tombes reials d'Ur, els dos-cents anys del desxiframent dels jeroglífics o els dos-cents anys també del naixement de Heinrich Schliemann, el descobridor de Troia.

Imatge de l'acte d'inauguració al Passeig Arqueològic.

Tarragona dona el tret de sortida al festival de Tarraco Viva 2022@pauricoma

tracking