Diari Més

Economia

El Port de Tarragona i Lleida s'alien per impulsar una estació de mercaderies i port sec

Aquesta s'ubicarà al futur polígon de Torreblanca Quatre Pilans

La reunió s'ha celebrat a la seu institucional del Port de Tarragona.

El Port de Tarragona i Lleida s'alien per impulsar una estació de mercaderies i port secPort Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Autoritat Portuària de Tarragona i l'Ajuntament de Lleida s'han reunit a la seu institucional del Port de Tarragona per estudiar el desenvolupament de la terminal ferroviària de mercaderies del futur polígon de Torreblanca Quatre Pilans Totes. El projecte afavoriràl'economia del conjunt de les Terres de Lleida i per al creixement dels tràfics, millora de la cadena logística, i dels serveis del Port de Tarragona.

Es preveu una terminal ferroviària de 750 metres de longitud, ampliable fins a 1.500 metres. La infraestructura comptarà amb la capacitat suficient per convertir-se en un port sec de càrrega i descàrrega de mercaderies que complementés el Port de Tarragona, millorant així la capacitat d'exportació i importació per via marítima de les empreses de Lleida.

Tant el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep Maria Cruset, com el regidor d'Urbanisme de la Paeria de Lleida, Toni Postius, i elsrepresentants de la Cambra de Comerç i d'Asfac coincideixen en la necessitat de potenciar el transport ferroviari i les infraestructures per assolir un transport de mercaderies més eficient i sostenible.

Segons Cruset, «el polígon industrial Torreblanca - Quatre Pilans és un projecte de país que permetrà desenvolupar el territori de Lleida i del país, amb una aposta clara pel transport sostenible mitjançant l'estació ferroviària».

En la reunió, també hi han participat la directora comercial de l'APT, Genoveva Climent; el secretari general de la Cambra de Comerç de Lleida, Josep Ramon París, i Joan Ramon Albareda, membre de la junta directiva de la patronal del sector dels farratges Asfac.

L'aprovació del Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica del nou polígon de Torreblanca Quatre Pilans està prevista per al pròxim mes de juliol i és l'eina que permetrà arrencar la posada en marxa d'aquest gran nou sector industrial a Lleida.

tracking