Diari Més

Serveis

L'Ajuntament habilita a Tarragona centres cívics com espais de trobada i de classe per als refugiats

Un total de 90 persones està aprenent català o castellà

Imatge d'una de les classes impartides al centre cívic de Sant Pere i Sant Pau.

L'Ajuntament habilita a Tarragona centres cívics com espais de trobada i de classe per als refugiatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha habilitat diferents centres cívics de barris de la ciutat com espai de trobada i de classes d'idiomes per a refugiats. Pel que fa al punt de trobada d'ucraïnesos, el consistori ha posat a la seva disposició el centre cívic del barri de Sant Pere i Sant Pau. «Sempre que vulguin reunir-se ens ho poden demanar, com qualsevol altre ciutadà», explica la consellera de Nova Ciutadania i Centres Cívics, Paula Varas. Respecte a les classes, ara mateix s'imparteixen un total de sis cursos, quatre en català i dos en castellà. Cadascun d'aquests cursos té un nombre màxim de quinze places, la qual cosa suposa un nombre total de noranta alumnes.

Aquests alumnes no són només d'origen ucraïnès, sinó també d'altres nacionalitats, com la veneçolana o la cubana, segons detalla Varas. Dels noranta alumnes, vint-i-vuit són ucraïnesos i, tal com assenyala la consellera, n'hi ha uns altres cinc en llista d'espera. Algunes de les persones apuntades als cursos són dins del programa d'acollida de la Creu Roja.

Els centres cívics on s'estan impartint aquestes classes són els dels barris de Torreforta, Sant Pere i Sant Pau, Bonavista i Sant Salvador. Segons exposa Varas, es realitzen dues classes per setmana i cadascuna té una duració d'una hora i mitja. «Són classes introductòries a la llengua», comenta.

Els cursos van començar aquest mateix mes de maig i la consellera preveu que augmenti el número: «Ja estem fent un calendari perquè segurament s'incrementaran». En algunes de les classes també hi participa un traductor, ja que molts dels ucraïnesos no entenen l'espanyol i necessiten la seva assistència. Varas també explica que la Generalitat de Catalunya, després del nou decret, destinarà recursos econòmics als ajuntaments amb la finalitat de poder «reforçar el sistema d'acollida».

Així doncs, el consistori podrà millorar els serveis en aquest aspecte. L'aprenentatge de la llengua és una de les qüestions més importants per als refugiats, ja que els ajuda a integrar-se socialment i a trobar feina. En el cas dels infants i adolescents, moltes escoles i instituts els han rebut amb els braços oberts.

tracking