Diari Més

Municipal

Talen un eucaliptus de la Casa Canals de Tarragona

El volum i el pes de l'eucaliptus estaven afectant el mur contigu, amb l'aparició d'esquerdes i corria el perill de caure al carrer

Imatge de l'exterior de la Casa Canals de Tarragona, on es pot veure l'eucaliptus talat.

Talen un eucaliptus de la Casa Canals de TarragonaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous al matís'ha efectuat latala de l'eucaliptus que hi havia al jardí de la Casa Canals després que un informe tècnic de la Brigada Municipal i Patrimoni Històric, n'avalués la necessitat. En la visita efectuada el passat 22 d'abril es va observar l'eucaliptus, vell, de gran capçada i amb branques amb perill de caiguda o afectació a la casa de davant (carrer d'En Granada) i amb unes arrels que afecten la façana de l'edifici (no està plantat al sòl, sinó en un terreny sobreposat dins el pati que queda a 2 metres del nivell del carrer). A més a més, amb una possible afectació, a la llarga, al subsol de la Casa Canals, que compta amb un refugi de la guerra civil.

El volum i el pes de l'eucaliptus, a més a més, estaven afectant el mur contigu, amb l'aparició d'esquerdes i l'arbre s'havia anat torçant de tal manera que corria el perill de caure al carrer. Per tot l'exposat els tècnics van recomanar-ne la tala que avui s'ha efectuat. Per tant, des de l'Ajuntament s'aprova l'actuació que s'ha fet per tal de prevenir danys majors i com a primer pas per a la conservació i recuperació del refugi i els murs perimetrals del jardí de la Casa Canals.

tracking