Diari Més

Cultura

Poesia per a tots, i en totes les formes

Del 2 al 4 de juny se celebrarà a Tarragona el Festival de poesia 'Transversal'

Responsables i col·laboradors del festival amb el cartell, aquest dimecres al Serrallo.

Poesia per a tots, i en totes les formesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversitat de poetes, diversitat d'escenaris i diversitat de públic. Aquests són els tres eixos del nou festival de poesia de Tarragona que s'ha presentat aquest dimecres al Teatret del Serrallo, i que se celebrarà el primer cap de setmana de juny. El festival, que neix amb el nom de Transversal, és una iniciativa de l'Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) i l'Escola de Lletres de Tarragona, i té com a objectiu donar a conèixer el patrimoni poètic del territori, amb especial protagonisme dels autors tarragonins.

A la vegada, Transversal té la vocació d'acostar la poesia contemporània a nous públics, especialment els joves i els infants. El programa, que compta amb un disseny fet per membres de la Fundació Topromi i la cooperativa El Far, consta de vuit espectacles. El primer es farà dijous 2 de juny al vestíbul del Teatre Tarragona, i consistirà en una lectura de poemes de Xavier Amorós, en el marc del cicle Veus de poeta que organitza la Casa de les Lletres de Tarragona.

El mateix dijous, el Jardí del Metropol acollirà l'espectacle inaugural, que anirà a càrrec de Mireia Calafell (poesia) i Björt Rùnars (música). L'endemà, divendres 3 de juny, es farà el recital Ens hem de ser lleials, amb alumnes del Taller de poesia de l'Escola de Lletres. El mateix dia la ciutat retrà homenatge a la degana de les lletres locals, Olga Xirinacs, amb una lectura dels seus poemes a càrrec d'infants, adolescents i joves poetes com Pol Guasch o Marcel Casas.

Encara el divendres, el Teatre Tarragona acollirà Soc més lluny que estimar-te, espectacle que commemora el centenari de la mort de Gabriel Ferrater, i que ha estat dissenyat i dirigit per Marc Chornet. Transversal es clourà diumenge 4, amb tres propostes que es desenvoluparan al Port. La primera és un espectacle familiar de Genovesa Narratives Teatrals; la segona és un passeig en barca pel port amb una lectura de poemes sobre el mar a càrrec de l'actriu Mireia Chalamanch; i la tercera un diàleg entre les poetes Teresa Pascual i Isabel Ortega a propòsit del llibre Poesia reunida, de Teresa Pascual.

La majoria d'activitats són gratuïtes i amb entrada lliure fins a exhaurir aforament. Per a més informació es pot consultar la web del festival (apellc.cat/transversal).

tracking