Diari Més

Educació

L'institut Pere Martell de Tarragona, guanyador de la 7a Mostra-Concurs Gastronòmic

El plat guanyador va ser la Coca de recapte DO Tarragona, on mostraven les tradicions culinàries i els productes de la ciutat

Imatge dels representants de l'institut Pere Martell, guanyadors de la 7a Mostra-Concurs Gastronòmic PFI.

L'institut Pere Martell de Tarragona, guanyador de la 7a Mostra-Concurs Gastronòmic PFICedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alumnat del PFI-PTT d'Auxiliar d'Hoteleria: Cuina i Càtering de l'Institut Pere Martell de Tarragona ha estat guanyador de la 7a Mostra-Concurs Gastronòmic PFI que es va dur a terme a Girona. Un certamen que va comptar amb la participació de 23 centres de tot Catalunya. La temàtica d'aquest any va ser: 'La cuina del producte local seguint els objectius de desenvolupament sostenible'. Per aquest motiu, l'alumnat de l'Institut Pere Martell, Adnaloy Fabiana Betancort i Noa Pino, van presentar el plat Coca de recapte DO Tarragona, on mostraven les tradicions culinàries i els productes de les Comarques de Tarragona.

Les tradicions culinàries argumentades eren: el romesco, la coca de recapte, la sardinada i la calçotada. Els productes específics del Territori: la sardina de Tarragona, l'oli DOP Siurana, l'avellana DOP Reus, el calçot IPG Valls, el vinagre Forvm Chardonnay i el vinagre Montbrione.

Els productes que es van cuinar al concurs van ser gentilesa de: La Confraria de Pescadors de Tarragona, la DOP Siurana, la DOP Avellana de Reus, el Celler Avgvstvs, la Cooperativa de Montbrió i un pagès de Mont-roig del Camp.

A la final, celebrada a l'lnstitut Escala d'Hostaleria de Girona, l'alumnat havia de cuinar el seu plat, davant del Jurat format pels Xefs Jordi Roca, Albert Sastregener, Carme Picas i Gloria Roure; així com també de José A. Andrés (subdirector general de programes i projectes del Departament d'Educació), Joan Massó (Ajuntament de Girona) i Ricard Guillem (Coordinador Territorial de Caixabank Dualitza).

tracking