Diari Més

Mobilitat

Els veïns de Tarragona aporten la seva opinió respecte al segon tram de carril bici de Pere Martell

L'Ajuntament va trobar-se ahir amb les entitats veïnals per escoltar propostes a afegir al projecte

Imatge de la trobada de les entitats veïnals amb l'Ajuntament celebrada ahir amb motiu del segon tram del carril bici de Pere Martell.

Els veïns de Tarragona aporten la seva opinió respecte al segon tram de carril bici de Pere MartellRoger Freixa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diferents veïns de Tarragona van traslladar ahir la seva preocupació pels efectes que provocarà la construcció del segon tram del carril bici del carrer de Pere Martell. La seva principal inquietud és la dificultat en la càrrega i la descàrrega, ja sigui de mercaderies o de persones, tal com ja ha passat en el primer tram. «Si passem a tenir només un carril per a cotxes, que serà de baixada, serà impossible carregar o descarregar perquè s'obstruirà la via», va apuntar el president de l'Associació de Veïns de Verge del Carme, Josep Maria Ferran.

Les peticions respecte a les zones de càrrega i descàrrega van ser recollides ahir a la tarda pel conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig. «Han comentat que potser valia la pena no concentrar la càrrega i descàrrega en un punt i repartir-la en funció dels comerços de la zona. Prenem nota i no serà cap problema», va explicar. Puig va atendre totes les consultes i va escoltar les aportacions del veïnat respecte al projecte, encara no aprovat, a l'edifici de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET). La trobada va agrupar representació de les associacions de veïns de Verge del Carme, el Serrallo, el Port i Torre Jordi, tal com va comentar Ferran. La iniciativa de l'Ajuntament de Tarragona preveu l'ampliació del carril bici des de l'avinguda Ramón y Cajal fins al Serrallo. Tanmateix, el projecte encara és susceptible de patir canvis.

«Hem fet aquesta trobada i hem pres nota de les aportacions que ens han fet, que gairebé totes han estat en un to constructiu. La nostra idea no era imposar un projecte, sinó compartir-lo i dialogar-lo amb els veïns per veure quines millores podem introduir», va aclarir Puig. A més, va comentar que treballarà en les demandes dels veïns respecte a les zones de càrrega i descàrrega per no perjudicar-los. La idea del projecte és donar-li continuïtat al primer tram del carrer de Pere Martell.

«Renovarem la calçada i la pavimentació, que està molt deteriorada, la qual cosa repercuteix en la seguretat i en la imatge del carrer», va explicar Puig. També es generaran més espais per a vianants. «A diferència d'en el primer tram, aquí hi ha dues rotondes, i una part d'aquestes rotondes quedarà inutilitzada per a la circulació de vehicles. Seran espais que guanyi la ciutadania, amb jardineres i bancs, entre altres», exposa Puig.

Aquesta actuació servirà per connectar diferents punts de carril bici de Tarragona, amb l'objectiu de crear una bona xarxa. El conseller també va explicar que la idea és «fer una transició cap a una mobilitat sostenible. Això comportarà menys soroll, menys contaminació i més dinamisme a la ciutat».

tracking