Diari Més

Urbanisme

Els veïns dels Cossis de Tarragona portaran l'Ajuntament als tribunals per les quotes que reclama

Consideren que les demandes ja han prescrit perquè no es va fer una nova reparcel·lació

La zona dels Cossis protagonitza un enfrontament econòmic amb el consistori.

Els veïns dels Cossis de Tarragona portaran l'Ajuntament als tribunals per les quotes que reclamaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la zona dels Cossis mantenen el seu contenciós amb l'Ajuntament, que els reclama les quotes d'urbanització del sector, les obres del qual es van fer a començaments de segle i que mai no van ser objecte d'acord, i ara estan disposats a arribar als tribunals. Després que el problema quedés aturat durant molt de temps, l'equip de govern actual ha revifat les reclamacions econòmiques, i els veïns la seva oposició.

De moment ja s'han presentat més de 30 al·legacions contra les quotes d'urbanització que l'Ajuntament demana, que poden oscil·lar entre els 7.000 i els 15.000 euros segons les característiques de la propietat. Si el consistori desestima les al·legacions, cosa que els veïns consideren plausible, presentaran un recurs contenciós–administratiu esperant que el tribunal els doni la raó.

Prescripció

Els veïns dels Cossis afectats, uns 150, creuen que els diners que els reclama l'Ajuntament ja estan prescrits perquè, segons han fet constar en les seves al·legacions, els projectes de reparcel·lació de la seva urbanització es van aprovar l'any 2001 i l'Ajuntament va recepcionar les obres l'any 2003.

Com sigui que, en aquell moment, els projectes van ser objecte de diferents impugnacions judicials i en els procediments tramitats es varen dictar sentències que van declarar la nul·litat d'aquestes reparcel·lacions, no es va arribar a pagar cap quantitat, i ara l'Ajuntament vol el reemborsament de 1.437.130,67 euros, a repartir entre tots els veïns, a més d'altres despeses menors.

Els veïns, en canvi, consideren que aquesta reclamació ja està prescrita, i citen en les al·legacions legislació que els avala, entre les quals hi ha sentències del Tribunal Suprem i referències al Codi Civil Català, que fixa el període de prescripció en 10 anys, tenint en compte que les quotes urbanístiques no tenen naturalesa tributària.

Els propietaris d'habitatges que ara recorren no tenen gaires esperances que l'Ajuntament consideri vàlides les seves al·legacions i, per tant, temen que les acabarà desestimant. Per això ja tenen posada la vista en l'Audiència Provincial, davant la qual presentaran un recurs contenciós– administratiu. Esperen que el tribunal reconegui la prescripció de les quotes i fixi les bases per a una nova reparcel·lacióeconòmica dels Cossis que no inclogui quantitats tan exagerades, segons la seva apreciació.

tracking