Diari Més

El CODITA reclama que es reconeguin els diferents rols de les infermeres

El Col·legi Oficial d'Infermeres de Tarragona assegura que «el sistema de salut està canviant i necessita de nous perfils»

Imatge d'una infermera atenent un pacient.

El CODITA reclama que es reconeguin els diferents rols de les infermeresCODITA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) vol posar en valor la feina de les infermeres dins l'àmbit de la salut. Des del CODITA volen que es reconeixin tant les que treballen en hospitals i als centres de salut com les que atenen als pobles, fan recerca, es formen en pràctiques avançades o gestionen la cura dels pacients crònics.

«El sistema de salut està canviant i necessita de nous perfils que assegurin un millor cost-efectivitat en les cures als pacients i a les seves famílies» expliquen des de CODITA. Un exemple d'això és la figura de la infermera de pràctica avançada (IPA), la qual «coordina els diferents serveis de salut que necessita el pacient per garantir la seva continuïtat assistencial», explicaMapi Estudillo IPA de l'Hospital Joan XXIII i infermera de CODITA.

L'envelliment de la població suposa un increment important dels malalts crònics. Davant aquesta realitat social, també cal donar resposta a través d'un nou rol infermer. És el cas de la infermera gestora de crònics, «un tipus d'infermera de pràctica clínica avançada que s'encarrega de gestionar la població que presenta patologies cròniques d'alta complexitat i malalties cròniques avançades».

Des el Col·legi Oficial d'Infermeres de Tarragona també demanen reconèixer la tasca imprescindible de les infermeres de rural. Aquestes professionals esdevenen imprescindibles en poblacions allunyades de serveis sanitaris més grans, atenent les urgències i estant les 24h al servei de la comunitat, bé sigui als consultoris o al centre d'atenció continuada.

Finalment, des de CODITA també demanen reconeixement i suport per a la recerca infermera, en aquest sentit des del Col·legi volen reconèixer l'esforç de les infermeres i infermers que estan treballant incansablement des de fa més de 18 mesos per la pandèmia, i que malgrat les dificultats segueixen buscant l'excel·lència formant-se i investigant per millorar les seves capacitats i habilitats.

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona organitza aquest dimecres una xerrada amb motiu del Dia Internacional de la Infermera a la seva seu de Tarragona. Durant la trobada també es farà entrega dels premis del III Concurs de fotografia CODITA i es donarà la benvinguda a les 136 noves col·legiades.

tracking