Diari Més

Les pel·lícules finalistes als premis LUX es podran veure a l'Antiga Audiència

L'activitat s'emmarca dins els actes del Dia d'Europa

Imatge d'arxiu de l

Un petit despreniment a l'Antiga Audiència mobilitza els BombersCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Antiga Audiència acollirà la projecció de les pel·lícules finalistes del LUX Audience Award (Premi del Públic Lux)del 12 al 14 de maig en motiu dels actes del Dia d'Europa. Les tres pel·lícules nominades que competeixen a l'edició de 2022 són: Flee, de Jonas Poher Rasmussen; Great Freedom, de Sebastian Meise, i Quo Vadis, Aida?, de Jasmila Žbanić.

L'activitat l'ha organitzat Europe Direct Tarragona i compta amb el suport de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona i el Festival REC.

El Premi del Públic Lux està organitzat pel Parlament Europeu i l'Acadèmia Europea de Cinema, en col·laboració amb la Comissió Europea i Europa Cinema. El guardó convida el públic europeu a formar part del jurat i votar per la pel·lícula favorita.

El públic pot votar a la plataforma oficial fins al 25 de maig de 2022. La classificació final es determinarà combinant el vot del públic i el dels eurodiputats, amb un pes del 50% per a cada grup.

L'objectiu del LUX Audience Award és apropar el públic europeu als directors i cineastes europeus. El LUX Audience Award promou la cinematografia europea i ajuda el públic a descobrir pel·lícules europees, fent-les accessibles al públic en general.

Un cop tancat el període de votació, se seleccionaran aleatòriament 16 dels participants que seran convidades a unir-se a la cerimònia de lliurament del premi LUX, que tindrà lloc el dimecres 8 de juny de 2022 a la sala de plens del Parlament Europeu a Estrasburg. Seran convidats a l'anunci de la pel·lícula guanyadora i tindran l'oportunitat de conèixer els directors de les pel·lícules.

tracking