Diari Més

Cultura

La llibreria Adserà i el grup Gauche Divine alliberen llibres arreu de Tarragona

Els llibreters distribuiran el 18 de juny vora 130 exemplars malmesos per la pluja durant Sant Jordi a diversos espais públics de la ciutat

Imatge d'un dels llibres que alliberarà la llibreria Adserà el pròxim 18 de juny.

La llibreria Adserà i el grup Gauche Divine alliberen llibres arreu de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llibreria Adserà, a partir d'una idea del grup Gauche Divine Tarragona, alliberarà llibres que es van mullar durant la Diada de Sant Jordi el pròxim 18 de juny a diferents indrets de la ciutat. L'acció contempla situar en diferents espais públics al voltant de 130 llibres en diversos lots perquè la gent que els trobi se'ls pugui quedar de franc. D'aquesta manera, es treurà profit als exemplars malmesos per la pluja. La llibreria Adserà anirà publicant fotografies en forma de pista a través de xarxes socials per ajudar els usuaris en el joc, anomenat Cercant el llibre mullat. «La idea és fer lots de dos o tres llibres per regalar-los, ja que vendre'ls en un estat que no és l'ideal no ens encaixa», exposa Gertri Adserà. Tot i això, afirma que els llibres en un estat molt deficient no els alliberarà. El dia 18 de juny, la llibreria Adserà enviarà tres equips en cotxe per anar ubicant els lots a diferents parts de la ciutat per tal que tothom tingui la possibilitat d'obtenir-ne un.

«La idea és que tothom pugui tenir llibres, no que una persona vagi darrere de tots, no és la gràcia del joc», expressa Adserà. També agraeix a Gauche Divine Tarragona per permetre la llibreria sumar-se a la seva iniciativa. «Estem contents que la llibreria s'hagi afegit, ja que el nostre objectiu és encomanar l'activisme cultural», defensen des de Gauche Divine.

Gauche Divine Tarragona

Gauche Divine Tarragona es defineix com un moviment transversal i sacsejador en els àmbits cultural i social. Una de les seves accions ha estat l'alliberament d'uns seixanta llibres a diferents espais públics, als barris de Torreforta, Campclar, Bonavista, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau i altres, així com també al centre de la ciutat.

«Hem intentat arribar a tots els llocs possibles, sobretot als barris, i hem procurat fer un repartiment equitatiu. Tot en funció del temps personal que hem tingut i del temps atmosfèric», detallen fonts de Gauche Divine. Alguns dels llibres alliberats són de segona mà, mentre que altres són regals que ha rebut Gauche Divine.

«Volíem fer arribar la literatura a molta gent aprofitant la celebració de Sant Jordi. La idea inicial, si hagués fet bon temps, era distribuir l'alliberament dels llibres en diferents dies i zones, esgraonadament», comenten des de Gauche Divine, que ja té en ment altres accions de dinamització cultural. «Allò que fem ho fem per divertir-nos, amb l'objectiu que hi hagi gent que en pugui gaudir», assenyalen. Abans de finalitzar l'any, contemplen dur a terme dues o tres accions obertes al públic.

Gauche Divine és un moviment «altruista de persones que estimen la ciutat», segons defensen. La idea va sorgir a l'octubre i es va materialitzar el passat mes de febrer amb la creació del canal de comunicació oficial a les xarxes socials. «Volem anar a poc a poc. Ja tenim 800 seguidors. Ens autofinanciem», relaten des d'un grup que vol mobilitzar i implicar la societat i que no es perdi la memòria històrica de la ciutat.

A banda de l'alliberament de llibres, Gauche Divine ha dut a terme altres accions, com l'ubicació de frases feministes al Balcó del Mediterrani per celebrar el Dia de la Dona o regalar punts de llibre.

tracking