Diari Més

Medi ambient

L'entitat Al Camp Residu Zero recull uns 150 quilos de brossa a SPiSP

En el marc de la campanya 'Let's Clean Up Europe', l'associació va trobar plàstics, vidres i pneumàtics durant la neteja del bosc proper al centre cívic

Imatge de la recollida d'escombraries realitzada ahir a Sant Pere i Sant Pau.

L'entitat Al Camp Residu Zero recull uns 150 quilos de brossa a SPiSPGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació mediambiental Al Camp Residu Zero, en el marc de les jornades Let's Clean Up Europe, una iniciativa de la Unió Europea, va recollir ahir al matí uns 150 quilograms de brossa, aproximadament, al bosc adjacent al centre cívic de Sant Pere i Sant Pau. A més d'una gran quantitat de plàstics i vidres, les 26 persones que hi van col·laborar en aquesta actuació, organitzada conjuntament amb l'Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN), van trobar-se objectes voluminosos, com pneumàtics o un vàter. Tots els residus trobats es van distribuir en diferents bosses per tal d'afavorir el seu reciclatge.

Europe Direct Tarragona va proporcionar el material necessari i els guants especials per a l'activitat, mentre que l'Ajuntament de Tarragona ha estat l'encarregat de recollir les bosses i portar-les on pertoca. «L'ideal seria que aquestes accions no s'haguessin de fer. L'èxit real serà quan no sigui necessari», va comentar Estela Martínez, membre de l'organització d'Al Camp Residu Zero. «Si se't trenca el televisor, ¿per què el llances al bosc? Pots portar-lo a la deixalleria o trucar l'ajuntament perquè vingui a buscar-lo», va apuntar.

Al Camp Residu Zero, una entitat sense ànim de lucre formada per prop de 75 persones, organitza jornades de recollida de residus de manera mensual a diferents indrets del Camp de Tarragona. En aquesta ocasió, va aprofitar la campanya Let's Clean Up Europe, a la qual s'han sumat altres municipis de Catalunya i pobles i ciutats d'Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus abocats a la natura. Així ho va expressar un dels participants en la recollida i membre d'Al Camp Residu Zero, Rodrigo Castellví, qui va destacar la gran quantitat de plàstic trobat. I no només plàstic, sinó també llaunes, paper, cartró, sabates i, fins i tot, dues bobines de pals elèctrics. «També hem trobat moltes escombraries d'obra, com maons i vidres», va indicar Castellví. Al seu torn, Martínez va subratllar que és «surrealista» el fet de trobar segons quins residus dins del bosc.

Una altra de les participants en la recollida, Cristina Pérez, va assenyalar que «pràcticament no hem entrat al bosc i ja estem recollint brossa. La gent ha de ser més conscient». Pérez, acompanyada d'Elena Díaz, veïna de Sant Pere i Sant Pau, va trobar un dels pneumàtics, jaquetes i mantes, entre altres. «El vent de vegades arrossega la brossa dins del bosc, però en el cas del pneumàtic, pel pes, sabem que no ha estat així», va detallar Pérez.

D'altra banda, Martínez va manifestar, després d'escoltar els suggeriments dels veïns, que proposarien a l'Ajuntament de Tarragona ubicar contenidors a la zona del voltant del centre cívic de Sant Pere i Sant Pau. «Per aquí passa molta gent per passejar el gos i fer esport», va explicar Martínez. Després de dues hores de recollida, els organitzadors d'Al Camp Residu Zero van enviar a l'Ajuntament la localització de les muntanyes de brossa recollida per tal que passessin a buscar-les. Martínez va exposar que, en les accions d'Al Camp Residu Zero, els ajuntaments acostumen a ser força receptius. L'Ajuntament de Tarragona ofereix bosses, contenidors i el servei de recollida posterior.

tracking