Diari Més

Barris

Boscos prepara mobilitzacions després d'haver guanyat la consulta

L'Associació de Veïns interpreta que té el suport majoritari del barri per oposar-se a la Residencial

Les instal·lacions de la Ciutat del Repòs i de Vacances necessiten obres de remodelació.

Boscos prepara mobilitzacions després d'haver guanyat la consultaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un cop l'Associació de Veïns de Boscos de Tarragona ha guanyat la consulta que va convocar dissabte sobre els usos de la Ciutat del Repòs i de Vacances, amb una participació que superava les seves expectatives, aquesta entitat veïnal ha fet saber que no pensa aturar-se a l'hora de mantenir la seva actitud reivindicativa contra el projecte de la Generalitat d'instal·lar un alberg a l'antiga Ciutat del Repòs i de Vacances, ja que els veïns sospiten que les instal·lacions aniran destinades a menors estrangers no acompanyats, tot i que aquest extrem mai no ha estat demostrat. Els veïns es reuniran tot seguit per determinar les pròximes actuacions.

Josep Anton Solé, president de l'associació, ha indicat que la junta de l'entitat es reunirà aquesta mateixa setmana, i que estudiarà la proposta de crear quatre comissions de treball. Una, encarregada de gestionar una reunió amb la Generalitat per tornar a demanar el projecte de la Residencial, que els veïns es queixen de no haver vist mai, una altra, que farà el mateix amb l'Ajuntament. Una tercera comissió s'encarregarà de fer propostes concretes de mobilitzacions de protesta i, una quarta, anomenada «comissió d'integració» s'encarregarà de buscar voluntaris per acollir menors amb problemes, per demostrar que, tal com ells creuen, la solució no consisteix a muntar un centre tancat com ho seria la Residencial i sí, en canvi, distribuir els menors en famílies que els vulguin acollir.

Segons Soler, «posar-los tots junts seria tancar-los en un gueto. El que volem fer nosaltres és acollir i tutelar els nois cadascú en un domicili. Això sí que és integració».

Amb tot, del que està més satisfet el dirigent veïnal és de la resposta de la gent del barri dissabte passat. Van anar a votar 676 persones, de les quals 646 van votar que no volien que «la Ciutat del Repòs i de Vacances pugui acollir, integrar supervisar i formar menors amb factors de risc psicosocial», segons deia la papereta. Només 30 veïns van optar pel vot positiu.

Aquest nombre de participació és el que fa considerar l'associació que, ara, compta amb un mandat del barri, que ha donat suport a la seva proposta d'aturar el projecte de la Residencial. «A Boscos la gent no està acostumada a mobilitzar-se, i que ho hagin fet d'aquesta manera no ens fa dubtar», diu Solé.

Llevant

Solé també s'ha referit a molts veïns d'altres zones de Llevant que van anar dissabte amb la intenció de votar, però que no van poder fer-ho perquè el referèndum només s'havia convocat entre els veïns de Boscos de Tarragona, ja que l'associació no es considerava legitimada per fer una crida general a totes les urbanitzacions de Llevant.

Solé segueix insistint que tota aquesta conflictivitat podria acabar en el moment que la Generalitat anunciés clarament a qui s'adreça el projecte. «A qui s'adrecen quan parlen de joves amb problemes psicosocials?» pregunta, i manté la sospita que són menors estrangers no companyats.

Albert Martín, membre de la junta de l'associació, argumenta també que aquest equipament en litigi «no és per a Tarragona. Un tarragoní qualsevol no hi podrà entrar mai i, pel que fa als destinataris, caldria que ens presentessin el projecte, que no hem vist mai. Què és el que volen fer aquí? Ens sembla sospitós que no ens ho vulguin dir», explica.

Martín també valora positivament la participació dels veïns, i considera que, des d'ara, amb el suport que han obtingut «cal que els polítics ens prestin més atenció i es preocupin per les nostres reivindicacions», conclou.

tracking