Diari Més

Economia

Les sol·licituds d'ajuts per a noves empreses tornen al nivell de 2020 a Tarragona

L'Ajuntament registra 59 peticions de negocis que entraran ara en el procés de valoració

L'Ajuntament vol fomentar l'ocupació de locals buits de la ciutat.

Les sol·licituds d'ajuts per a noves empreses tornen al nivell de 2020 a TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha rebut aquest any un total de 59 sol·licituds de noves empreses interessades a rebre els ajuts econòmics. Aquesta xifra s'apropa molt a la de 2020, quan es van presentar un total de 62, i s'allunya de les 33 de 2021. «Hem estabilitzat la situació», interpreta el conseller d'Ocupació i Desenvolupament econòmic, Manel Castaño.

Ara la comissió tècnica s'encarregarà de la valoració de tots i cadascun dels 59 negocis a través del requeriment de la documentació necessària. Aquest procés durarà al voltant d'uns dos mesos. La partida pressupostària és de 50.000 euros, però un cop finalitzat el tràmit de valoració, «ens replantejarem si hem d'ampliar el fons o no en funció de la demanda, i, en cas que ho haguem de fer, presentarem la proposta i farem els tràmits pertinents», assenyala Castaño.

L'objectiu de la iniciativa és fomentar l'inici d'activitats econòmiques a Tarragona i es tindran en compte diferents factors a l'hora d'avaluar les empreses, com la generació d'ocupació de l'activitat o la pertinença a col·lectius en situació d'especial vulnerabilitat. També es valorarà positivament la innovació del model de negoci, l'ús de les noves tecnologies, l'eficiència energètica o l'ocupació d'un local buit de la ciutat. Depèn de la valoració aconseguida, els emprenedors rebran ajuts econòmics que oscil·laran entre els 2.000 i els 3.000 euros.

Aquest any el consistori també farà una valoració de l'evolució de les empreses subvencionades en les cinc edicions d'ajuts organitzades fins ara, que són un total de 107, amb la finalitat de conèixer «el nivell d'estabilitat, en quin moment es troben actualment», exposa Castaño. «I si convingués, ajudaríem a reforçar les empreses amb les accions necessàries», afegeix.

Activitats d'economia i comerç

D'altra banda, Tarragona organitza aquest mes un seguit d'activitats per celebrar el comerç just i l'economia social i solidària. Durant aquest maig s'organitzen quatre instalives, una exposició, la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, tres taules rodones i la Fira de l'Economia Solidària del Camp de Tarragona, així com l'acte de presentació del projecte Comunalitats. La XXI edició de la Festa del Comerç Just i la banca Ètica se celebrarà el 14 de maig.

tracking