Diari Més

Tradició

Tarragona celebrarà els tradicionals Tres Tombs durant tot un cap de setmana

El Gremi de Pagesos juntament amb els Mercats de Tarragona han programat una exposició, un sorteig i un contacontes

Al Mercat Central es pot visitar una exposició dels carros que s'utilitzaven per abastir d'aliments a la ciutat.

Tarragona celebrarà els tradicionals Tres Tombs durant tot un cap de setmanaDavid Oliete

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre ha organitzat els tradicionals Tres Tombs que se celebraran a Tarragona els propers 13, 14 i 15 de maig. La festa compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona i els Mercats de la ciutat. Com a novetat, enguany s'han programat activitats durant tot el cap de setmana amb motiu del 7è centenari de l'entitat.

Diumenge 15 de maig a les 11.30h es donarà el tret de sortida a la tradicional desfilada dels Tres Tombs. Una cinquantena de carros recorreran els carrers de la ciutat des del Camp del Roqueral fins el Balcó del Mediterrani, passant per la Rambla Nova. Com a novetats d'enguany, a la desfilada hi participarà la Guàrdia Urbana, així com la bandera del Gremi de Pagesos, que tornarà a desfilar després de més de cinquanta anys. Un grup de teatre també amenitzarà el trajecte dels carros per la ciutat.

A més, a l'interior del Mercat Central es podrà visitar una exposició dels carros que tradicionalment s'utilitzaven per abastir d'aliments a la ciutat. Concretament, s'hi poden veure exposats els carros del peix, de la carn, de les verdures i de les mercaderies.

D'altra banda, els clients del mercat podran participar en el sorteig d'una panera de productes de mercat, que se sortejarà en directe el dissabte 14 de maig a les 12.00h a Plaça Corsini, un cop arribi a la plaça la desfilada de tres genets i dos carros que sortirà des del Camp de Roqueral a les 11.00h. Per participar al sorteig caldrà omplir la butlleta que es pot aconseguir a les parades del Mercat Central i dipositar-la a la urna ubicada a Consigna.

Per últim, el Mercat de Torreforta acollirà dissabte a les 12.00h un contacontes infantil de Genovesa Narratives Teatrals on es descobriran els secrets de la festivitat dels Tres Tombs. Aquest contacontes es podrà veure també un dia abans, divendres 13 de maig, a la Plaça Verdaguer a partir de les 18.00h. L'accés és lliure.

El president de l'empresa de Mercats i conseller de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha subratllat que «ens fa molta il·lusió recuperar, després de dos anys, una celebració amb tanta tradició com els Tres Tombs».

A banda del president de l'empresa de Mercats, l'acte també ha comptat amb la presència del president del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, Raül Font-Quer; el vicepresident del Gremi, Pere Joan Salas; el col·laborador Jordi Rovira; la consellera de Benestar animal i Parc i Jardins de l'Ajuntament, Elvira Vidal; i altres representants del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre.

Presentació dels Tres Tombs al Mercat Central de Tarragona.

Tarragona celebrarà els tradicionals Tres Tombs durant tot un cap de setmanaDavid Oliete

tracking