Diari Més

Urbanisme

El barri del Pilar de Tarragona reclama diferents millores de seguretat viària

L'Ajuntament preveu diverses actuacions que resoldrien part de les demandes dels veïns

Imatge d'un pas de peatons del carrer Prades, al barri del Pilar de Tarragona.

El barri del Pilar de Tarragona reclama diferents millores de seguretat viàriaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Veïns del barri del Pilar de Tarragona reclama millores urbanístiques als seus carrers. Les principals demandes són afegir reductors de velocitat, una tanca de prevenció al parc del carrer Riu Montsant i tornar a pintar diferents passos de vianants degradats pel temps.

A més, l'associació demana que les rajoles ubicades a les parets del seu local es col·loquin correctament, ja que algunes van caient, segons exposa el president de l'entitat, Alex Ayuso. «S'organitzen activitats i pot ser perillós», assenyala. La instal·lació de les rajoles l'any 2019 va anar a càrrec de l'Ajuntament, afegeix. Pel que fa als reductors de velocitat, Ayuso expressa que va demanar que s'instal·lessin a algunes vies fa temps, com per exemple al carrer Prades. «Té uns 200 metres de llargada i, com no hi ha cap reductor, els cotxes agafen una velocitat important, sobretot a l'estiu. És una zona perillosa», detalla Ayuso. Respecte a la tanca del parc del carrer Riu Montsant, Ayuso també fa referència al perill de caiguda degut al gran desnivell del mateix parc amb la plataforma adjacent.

Després d'una reunió entre el veïnat i el Partit Popular, el portaveu del grup municipal, José Luis Martín, va traslladar les queixes al plenari. «Són temes fàcilment factibles a nivell de pressupost», apunta Martín. Per la seva banda, el Govern afirma que té present les peticions del barri i actuarà per solucionar les reclamacions.

El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, assegura que el consistori seguirà ampliant el nombre de reductors de velocitat a la ciutat per garantir la seguretat dels ciutadans. D'aquesta manera, l'Ajuntament ja contempla la incorporació de nous reductors que respondrien a la demanda pel carrer Prades. «Som una ciutat que va baixar el límit de velocitat de 50 a 30 perquè aquesta és la línia que defensem: garantir la seguretat dels vianants», exposa Puig.

Pel que fa a la tanca de prevenció al parc del carrer Riu Montsant, Puig apunta que l'espai on hi aniria és sòl privat, aleshores «correspon a la comunitat de veïns instal·lar-la, nosaltres no podem actuar». També assegura que en el darrer modificatiu de crèdit es va aprovar la destinació de vora 100.000 euros a què la Brigada d'Intervenció Ràpida pintés elements de la via pública a l'estiu, com per exemple els passos de vianants del Pilar.

En aquest sentit, Puig exposa que el mateix PP no va votar a favor quan es va aprovar al plenari. «Hem tingut una crisi d'ingressos molt bèstia que, acompanyada de l'actitud irresponsable d'alguns partits de l'oposició, ens obliguen a haver de superar molts obstacles per trobar els recursos necessaris», defensa Puig.

tracking