Diari Més

Societat

«El meu pare va arrossegar tota la família a fer l'ofici de perruquer»

Antonio Salmerón, fundador d'una perruqueria històrica de Tarragona, va morir la setmana passada

Vicente Salmerón dirigeix actualment la perruqueria de la Rambla Nova.

«El meu pare va arrossegar tota la família a fer l'ofici de perruquer»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de tota una vida dedicada a la perruqueria, Antonio Salmerón va morir la setmana passada a l'edat de 89 anys. L'obertura l'any 1981 de Salmerón, perruqueria ubicada al principi a l'avinguda d'Andorra i des del 1991 a la Rambla Nova, va convertir-lo en un dels primers en obrir una perruqueria unisex a Tarragona. «Entre el 1962 i el 1968 va treballar a París, on el concepte de perruqueria ja era molt diferent al que hi havia aquí aleshores», explica el seu fill, Vicente Salmerón, qui s'encarrega avui dia de l'establiment de la Rambla Nova. En arribar de la capital francesa, va obrir precisament a l'avinguda Prat de la Riba la perruquería París. El 1981, finalment, va fundar Salmerón. «En aquella època les perruqueries espanyoles encara estaven molt diferenciades respecte al sexe», expressa Vicente sobre el canvi de paradigma que va anar patint el país.

«El meu pare va arrossegar tota la família a fer l'ofici de perruquer», assenyala Vicente, qui explica que té dos germans exercint la professió al Puerto de Santa María, un cosí també a Tarragona, un altre a Salou, i també a ciutats com Lleó o Valladolid. «El meu pare era molt inquiet i va estar exercint l'ofici fins tard», explica Vicente sobre un home que va viure els últims anys de la seva vida a Cadis.

«Tinc clients del meu pare de l'any 1968. Precisament la setmana passada algun em comentava que el meu pare l'havia pentinat el dia del seu casament», manifesta Vicente sobre l'herència del seu pare, molt lligat també al gremi de perruquers. Avui dia, l'ofici de perruquer ha seguit avançant i adaptant-se als nous temps.

Adaptació constant

A Salmerón, un dels primers establiments en introduir el concepte unisex a la ciutat, actualment ofereixen també altres serveis d'estètica, com manicura o pedicura, neteges de cutis o tractaments corporals. «Ara la perruqueria engloba també altres conceptes de bellesa», expressa Vicente.

La perruqueria de la Rambla Nova des del 2011 aposta per productes més ecològics. «Vam deixar de treballar amb marques tradicionals, la qual cosa va suposar una mica de sorpresa», exposa Vicente sobre una perruqueria que vol ser el més sostenible possible evitant utilitzar plàstics, vidres o derivats del petroli. D'aquesta manera, la perruqueria segueix apostant per la innovació en el sector, tal com va fer en el seu dia Antonio Salmerón.

tracking