Diari Més

La Unitat d'Asma del Joan XXIII, acreditada com a Unitat Especialitzada per la SEPAR

Aquest dimarts se celebra el Dia Mundial de l'Asma

Equip de la Unitat d'Asma del Joan XXIII.

La Unitat d'Asma del Joan XXIII, acreditada com a Unitat Especialitzada per la SEPARCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unitat d'Asma del Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha aconseguit l'acreditació d'Unitat Especialitzada per la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica(SEPAR).

La SEPAR distingeix tres nivells d'acreditació (bàsica, especialitzada i d'alta complexitat) en relació amb el compliment d'una sèrie de criteris i en funció del seu nivell de complexitat.

Un dels aspectes que més valora la SEPAR és el treball en equip multidisciplinari, amb la participació d'especialitats distintes, que faciliti un maneig clínic més complet dels pacients asmàtics més greus. Amb aquesta finalitat, a finals de 2019 els serveis d'Al·lèrgia, Pediatria i Pneumologia de l'Hospital Joan XXIII van posar els fonaments de la Unitat d'Asma Greu (UAG-HJ23), pel fet de ser els principals receptors d'aquests pacients.

La UAG-HJ23 es completa amb la necessària participació d'una sèrie de serveis col·laboradors: Anatomia Patològica, Digestiu, Endocrinologia i Nutrició, Farmàcia Hospitalària, Hospitalització a Domicili, Otorrinolaringologia i Urgències.

Dia Mundial de l'Asma

El primer dimarts de maig se celebra el Dia Mundial de l'Asma. Es tracta d'una patologia de les vies respiratòries que fa que els pulmons no funcionin de forma correcta. Això fa que, tant l'entrada com la sortida de l'aire no siguin de qualitat per una inflamació crònica de l'aparell respiratori. Generalment, les persones que pateixen aquesta malaltia són més vulnerables a factors externs com són el clima, la pols, el fum i les substàncies químiques, els quals poden desencadenar fàcilment un brot d'asma. L'asma té una elevada prevalença mundial (300 milions de persones) i és la malaltia no transmissible més freqüent en l'edat infantil.

tracking