Diari Més

Política

El PSC de Tarragona reclama que els consells de participació funcionin regularment

Remarca el fet que alguns es publiciten mentre que altres no es convoquen, i vol un tracte igualitari

Sandra Ramos, al centre de la imatge, durant una sessió del plenari municipal.

El PSC de Tarragona reclama que els consells de participació funcionin regularmentGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup socialista de l'Ajuntament de Tarragona considera que l'equip de govern hauria de dedicar més atenció als consells municipals de participació, en comptes de presentar els que s'han creat aquests darrers mesos com una nova manera de donar pas als ciutadans. El PSC creu que el consistori tarragoní té una llarga tradició en matèria de consells i els ha de tractar tots de la mateixa manera, més que no pas presentar els nous com una cosa inèdita. Divendres passat, en el darrer plenari, es van aprovar les normes de funcionament del Consell Municipal de Medi Ambient, mentre que el Consell Municipal de l'Habitatge es va constituir a finals de març. Aquests representen les dues noves addicions, ja que el consistori compta, des de mandats anteriors, amb un total de 10 consells municipals de participació especialitzats en diversos sectors.

Sandra Ramos, portaveu del grup municipal del PSC, remarca el fet que «aquestes entitats són eines de participació i resulten vàlides sempre que es convoquin. En cas contrari, no serveixen de gran cosa». Ramos posa com a exemple, al seu parer, la tasca de dos d'aquests consells. El de la Dona, que té un funcionament regular, es reuneix quan està previst i compleix les seves funcions, i el de la Gent Gran «que no ha estat convocat en cap moment al llarg de tot aquest mandat», segons la regidora. «La sensació és que no tots els consells reben la mateixa atenció», i per aquesta raó el PSC reclama que l'equip de govern d'ERC i els seus socis estigui més atent als òrgans de participació.

Pel que fa als de nova creació, Ramos relativitza el seu abast, atès que «del Consell Municipal de l'Habitatge ja se'n parlava durant l'anterior mandat, per recomanació de la Càtedra de l'Habitatge de la URV. No és, doncs, una cosa completament nova», diu. Pel que fa al de Medi ambient, indica que «no sabem el nivell d'activitat que tindrà, ja que s'acaba de crear».

De tots dos destaca el fet que s'han originat al voltant de regidories governades en aquests moments per la CUP, circumstància que no consideren representativa de tota l'amplitud que es vol donar a la idea de participació. «Que s'ampliïn els consells és un clàssic», insisteix Ramos, però s'haurien de fer funcionar a tots per igual», conclou. En l'actualitat l'Ajuntament de Tarragona disposa de dotze consells municipals de participació ciutadana.

tracking