Diari Més

Barris

Els musulmans de Sant Pere i Sant Pau conviden el veïnat pel Ramadà

Organitzen un sopar de trencament del dejuni a la plaça de la Sardana obert a tothom

Els veïns es van aplegar un cop el sol s'havia post per començar a sopar.

Els musulmans de Sant Pere i Sant Pau conviden el veïnat pel RamadàGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat Musulmana de Sant Pere i Sant Pau va oferir ahir al vespre un sopar a ambdues associacions de veïns del barri amb motiu del Ramadà, amb la participació també de l'alcalde, Pau Ricomà, i la regidora de Nova Ciutadania, Paula Varas. L'acte es va fer a l'aire lliure, a la plaça de la Sardana, i els assistents van coincidir que es tractava d'una manera de visibilitzar la integració d'aquest col·lectiu a les activitats d'aquesta zona del nord de la ciutat. El sopar que, cada dia, trenca el dejuni del Ramadà, que tradicionalment s'observa durant tota la jornada, s'anomena iftar. No es pot dur a terme fins després que s'hagi post el sol, i és costum que comenci amb un dàtil. També és costum que es realitzi de manera comunitària, aplegant gent al voltant de la celebració, una de les principals de la religió islàmica. Aquest és el tipus d'àpat al qual els musulmans de Sant Pere i Sant Pau van convidar els seus veïns.

Compartir

El president de la Comunitat Musulmana de Sant Pere i Sant Pau, Mounaim Boutahaer, va indicar que «nosaltres ja feia temps que volíem fer alguna cosa, però va venir la pandèmia i hem hagut d'estar dos anys sense actes al carrer». Ara pensa que «el nostre objectiu és compartir el dia a dia del Ramadà i fomentar la convivència i la integració, tant a Sant Pere i Sant Pau com a Tarragona». Boutahaer afirmava, d'altra banda, que la polèmica que hi va haver fa temps per l'obertura d'un centre cultural ha desaparegut, un cop tothom ha pogut comprovar l'absència de problemes.

El president de l'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau, Lluís Trinitat, va indicar que la seva entitat «respecta i dona suport» a la iniciativa dels musulmans, perquè creu que és una manera per afavorir la integració del barri, ja que «els musulmans han de poder celebrar festes al carrer com tothom. Ells també són veïns del barri».

El president de l'Associació La Unió, Gabriel Muniesa, per la seva banda, es va pronunciar en termes molt similars, ja que «el barri és de tothom, i per tant també és seu. Fer aquest sopar és molt bona idea, i així ens podem conèixer millor». Muniesa també es va referir a les antigues polèmiques que han desaparegut amb l'obertura del centre cultural, remarcant que era important que tots posessin de la seva part per evitar malentesos entre els diversos veïns.

tracking