Diari Més

Urbanisme

El passeig de Sant Antoni de Tarragona tindrà un jardí que farà de mirador al mar

Arqueòlegs i arquitectes realitzen estudis preliminars sobre un espai que comptarà amb jardineres baixes, bancs i una font

Imatge de l'espai on s'ubicarà el jardí cara al mar del passeig de Sant Antoni.

El passeig de Sant Antoni de Tarragona tindrà un jardí que farà de mirador al marGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona incorporarà un jardí que servirà de mirador al passeig de Sant Antoni, al solar de l'antic Hostal del Sol. Tal com explica la consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal, «serà un espai de calma amb jardineres baixes per tal de no entorpir la vista sobre l'horitzó». Des del jardí es podrà observar el mar. «Les vistes seran increïbles», afirma Vidal. També s'incorporaran bancs, perquè els tarragonins i els visitants puguin asseure a observar el Mediterrani, i una font.

Ara mateix, arquitectes i arqueòlegs estan realitzant els estudis preliminars. Quan el projecte estigui redactat, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya haurà d'emetre un informe al respecte, segons assenyala Vidal. «El projecte consistirà en enderrocar el mur actual i obrir el jardí a la ciutadania», explica la consellera. Aquest espai, un solar de propietat municipal, porta molts temps tancat. Anteriorment, havia estat un aparcament i també havia servit com a espai d'assajos dels Xiquets de Tarragona.

Espais verds a Tarragona

Un altre projecte que el consistori té entre mans és la renovació del Parc Francolí, la qual suposarà un cost de 200.000 euros. Segons manifesta Vidal, l'Ajuntament treurà a licitació el projecte aviat amb l'objectiu que les obres comencin després d'estiu. Arran d'aquesta actuació, el Parc Francolí comptarà amb nou mobiliari, nou sistema de reg i nova vegetació.

En aquesta mateixa línia, la conselleria de Parcs i Jardins també promou les plantades col·laboratives amb entitats i col·lectius d'arreu de la ciutat. L'Ajuntament ofereix plantes, terra i les eines necessàries perquè la gent pugui plantar diferent tipus de vegetació a diversos espais de Tarragona. La iniciativa s'ha dut a terme a alguns punts de la ciutat, com l'Escola Saavedra o a la plaça del Progrés de Riu Clar. «Aquestes actuacions creen cultura verda i impliquen a la ciutadania en la cura dels espais públics», assenyala la consellera Vidal. Totes aquestes actuacions de naturalització d'espais s'emmarquen dins el projecte de Vila Florida.

La setmana vinent, el Jurat de Viles Florides visitarà Tarragona per tal d'avaluar la gestió dels espais verds de la ciutat. Tarragona és l'única capital de província de Catalunya present al projecte i compta ja amb tres Flors d'Honor (el màxim en són cinc) i espera rebre'n una altra. Vila Florida és una iniciativa promoguda per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l'enjardinament i la millora dels espais verds. El passat setembre, Tarragona va rebre les tres Flors d'Honor que té actualment. L'espai verd de l'Anella Verda, la zona verda del Francolí o el futur jardí del passeig de Sant Antoni afavoreixen la valoració de Tarragona per part del jurat de Viles Florides.

tracking