Diari Més

La CUP vol impedir la presència de la paradeta de VOX a la Rambla Nova per Sant Jordi

La formació reclama una mobilització popular perquè no hi ha marc legal per a fer-ho

Imatge d'arxiu d'una parada informativa de VOX.

La CUP vol impedir la presència de la paradeta de VOX a la Rambla Nova per Sant JordiVOX

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona lamenta que el consistori no hagi impedit la presència d'una parada de la formació de la ultradreta VOX a la Rambla Nova durant la celebració de Sant Jordi. La formació españolista ha anunciat la presència a Tarragona de la seva representant, Rocío Monasterio al llarg del matí de dissabte.

La CUP considera que s'hauria d'haver impedit la parada prevista per VOX aplicant el contingut de la moció, aprovada el febrer de 2019, en què es declarava Tarragona com a 'ciutat antifeixista'. Els cupaires recorden que els acords de la moció contemplen, «denegar l'ús de la via pública a col·lectius i formacions polítiques que incitin a la discriminació racial, ètica, cultural, de gènere o polític».

En base a aixòla CUP hauria demanat a la regidoria de Domini Públic, «la possibilitat de denegar el permís a l'extrema dreta a tenir paradeta». La resposta de la regidoria, segons afegeix la CUP en un comunicat, ha estat que, malgrat la mocio aprovada, no existeix ampara jurídica per justificar la denegació del permís.

De tota manera, segons afegeix la CUP, estracta d'una qüestió més política que jurídica, «i no podem permetre i normalitzar la presència de partits i formacions racistes, masclistes, homòfobes i xenòfobes».

Tenint en compte la impossibilitat legal d'impedir la presència de VOX a Sant Jordi, la CUP conclou el seu comunicat apel·lnt a la mobilitzacio popular per aconseguir-ho.

Al mateix temps, també emplaça el govern municipal, (del qual en forma part), «a treballar una modificació de les ordenances que permeti blindar la presència de l'extrema dreta a les nostres places i carrers».

tracking